Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Kerékpárúton gyalogosként...

Kerékpárúton gyalogosként melyik oldalon kell mennem?

Figyelt kérdés
2009. nov. 17. 12:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Aki lepontozta a "11-17 15:21" válaszomat,annak üzenem,hogy az azelőtti választ is én írtam és annak szólt mind a kettő,aki azt írta,hogy a kerékpárúton nem mehet gyalogosan,mert szerintem keverte a dolgokat!!!

De szeretném kérni,hogy másolja már be azt a paragrafust,amely szerint kerékpársávon közlekedhet gyalogosan!!!Hátha egy forgalomtechnikai előadó is tanulhat valami újat a kedves lepontozótól...

2009. nov. 22. 13:21
 12/18 Kamella válasza:

Az első válasz adóhoz kapcsolódva:

Nem tudom, mi a szabály a kerékpár-, v. gyalog- és kerékpárutaknál, de abban igaza van - idézem - „Ha muszáj…”, akkor valóban szerencsésebb, ha a menet irány szerinti bal oldalon megy. Ugyan úgy, mint ahogy KRESZ javallja lakott területen kívül, és/vagy járda nélküli úttesten. Éppen azért, hogy a gyalogló lássa a forgalmat, az esetlegesen kialakuló veszélyhelyzetet, ill. ne lépjen váratlanul a háta mögül közeledő jármű (adott esetben bringa) elé. Ha bal oldalon megy, akkor - elvárhatóan - nem jön az ő oldalán, hátulról, semmiféle közlekedési eszköz.

2009. nov. 23. 10:20
 13/18 anonim válasza:
89%
kerékpár úton gyalogosként? tök mindegy melyik oldalon, mert egyiken sem mehetnél.
2009. nov. 23. 12:11
 14/18 anonim ***** válasza:
Menj középütt,az a biztos:D
2009. nov. 23. 12:58
 15/18 anonim ***** válasza:
A gyalogosok nem tanulnak kresszt, ergó honnan a fenéből kéne tudnijuk hogy kerékpárúton nem sétálhatnak?
2009. nov. 23. 21:29
 16/18 anonim ***** válasza:
A szabályok nem ismerete a gyalogost sem mentesíti fel a büntetés alól,így csak a kerékpárút mellett a sárban,gazban szabad közlekednie.Ha mégis felmegy a kerékpárútra vagy azzal kell számolnia,hogy elüti egy biciklis,vagy megbünteti a rendőr.
2009. nov. 23. 23:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Tök mindegy,hogy hol mész. A biciklisek úgy elszemtelenedtek már - tisztelet a kevés kivételnek - hogy a járdán már sehol nem lehet biztonságosan közlekedni. Mennek,mint a fene, előfordult,hogy párom és én közöttem cikázott el. Irányjelzés nuku. Vannak európai városok,ahol a kerékpárútakat nem a járdákra teszik ( teljesen elkülönítik), csakhogy politikus urak választáskor minél hosszabb kpár-út fejlesztéssel "büszkélkedhessenek". A gyalogos -kiváltképp az idősebb - eddig abban volt egyedül biztos, hogy a járdán biztonságban van. Mára ez is megszünt. És hiába figyelne a kijelölésre, így is úgy is veszélyben van.

Ha már itt tartunk, a kerékpáros urak az erdőben is hajmeresztően veszélyeztetik a kirándulókat, nem beszélve arról amikor példul a szűk Budakeszi-úton száguldanak veszettül lefelé az autók között, össze-vissza, egymás mellett is, melynek rájuk nézve halálos következményén kívűl én mehetek a baracskai börtönbe.

Önvizsgálatuk helyett várom durva válaszukat.....ez egy ilyen ország, hahaha

2009. nov. 26. 10:24
 18/18 anonim válasza:

egy dolog, hogy a kresz szerint hol közlekedhet a gyalogos. ez világos.

engem kicsit az idegesít, hogy pl Debrecenben néhány helyen (pl ahol én nap mint nap járok)úgy oldották meg a bicikliutat, hogy a járda két oldalára sárga csíkot húztak, és kitették a táblát. na ott sétálj, ahol tudsz......

2010. júl. 8. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!