Ha bicikliút keresztezi az úttestet, akkor is le kell szállni és gyalogosként áthaladni rajta?
"Utána leírom miért érdekel! :D"
Miben sántikálsz?:D
Mostmár én is írok ide, hogy tudjam mi az igazság...
Egyébként engem is érdekelne, Nálunk ezt most 1 helyen Verőcén 2 90fokos kanyarral oldották meg, és sosem látam ott még biciklist leszálni...
ma 00:48!
Ott nálatok elég szarul oldották meg a bicikliutat, hogy a főút két szélén felfestették. Oké, tudom máshol nem nagyon lett volna hely, de ez így nem valami biztonságos.
Bicikliúton biciklis vagy és NEM gyalogos, nem kell leszállnod.
Viszont jól körbenézni ajánlott! Még akkor is, ha neked van elsőbbséged és nem az autóknak, ugyanis te vagy a meztelen csiga, ők meg a csiga.
Ha pedig ebben a kereszteződésben még a bicikliúttal párhuzamos úttest is keresztezi a fent nevezett úttestet, akkor főleg nézz körül és akár szállj le és hagyd elmenni a figyelmetlen autóst, mert ha nem, azt is te szívod meg sajnos. (Szóval ilyen helyeken én ugyan leszállni csak nagyon muszáj esetben szoktam, viszont ha elsőbbségem is van, akkor is ezerrel nézek balra, mert már volt, hogy majdnem elütöttek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!