Megbüntetnek/bírságolnak, ha gyalogosként átmegyek a zebrán piros jelzésen?
nem csak az ismerősedeidet büntethetik a rendőrök. Téged nem vesznek észre mert álcázó bűbájt szórtam rád.
Üdvözlettel
Harry Potter.
Potter, a nénikéd csáját a vicces fejednek!
Am meg még szép h megvágnak, gyalogosan tán szabad átmenegetni a piroson?
Nem is tudom...Büntetni büntethetnek,persze.De a csúcsforgalom után egy-két órával azért igazán kikapcsolhatnák a lámpákat.
Én autós vagyok és alámpás zebráknál amúgy is szétvág az ideg,hogy ki sz@rja le a tilos jelzést.Zebránál alapból meg kell állnom,ha gyalogos közelíti meg.Ráadásul a forgalmi vizsgámon történt velem,hogy piros jelzésnél,mindenféle körültekintés nélkül kiszaladt elém két kisgyerek és persze,hogy megijedtek,majd lefagytak előttem az út kellős közepén...
Gyalogosként meg csak az érdekel kietlen útakon a piros alatt,hogy van-e rendőr a közelben...
Exemet is anno megbüntették mert sietettek a vonathoz és a piroson mentek át.
Mondjuk mivel első alkalom volt csak figyelmeztetést kaptak végül.
Tipp:
Ha halaszthatatlan, hogy átmenj, akkor ne pont a zebrán menj át, hanem mellette 1 méterrel.
Mert akkor már nem "piroson" mentél át, hanem "nem a kijelölt gyalogátkelő helyen"
Lehet, hogy ez kisebb bűn és kevesebb a tarifa.
Ennek ellenére támogatom a szabályos átkelést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!