Lehetséges-e ez a jogosítványommal? (többi lent)
Tavaly szereztem meg az "M" kategóriás vezetői engedélyemet, amint lehetett, 14 évesen. Mivel az "M" kategória tudtommal nem nemzetközi kategória, így nem mehetek vele ki külföldre (a magyar szabályok szerint). Idővel azonban megjelent az "AM" kategória, ami ugyan azt tartalmazza, mint az "M", tehát ugyan azt a motort vezethetem, ugyan annyival stb... azonban ez már nemzetközi, tehát külföldre is mehetek vele.
Lehetséges-e, hogy ezek alapján becseréljem az "M" kategóriás jogsimat "AM"-re? Igazából jártam már többször is külföldön így is, szerintem egy külföldi rendőrt (szlovák) nem is érdekelné, hogy nem nemzetközi, ha a többit rendbe találja, de azért mégis csak jó lenne, ha lenne. Pont a magyar-szlovák határnál lakom és több ok miatt is járnék át vele odaát. Van erre valamilyen lehetőség?
Besétálsz az okmányirodába, aztán 4000 Ft. ellenében kicserélik AM-re, aztán ha már betöltöd a 16-ot, mehetsz vele külföldre!
A másik probléma az, hogy - ha jól tévedek - az összes szomszédos országban rendszám kötelesek a segédmotoros kerékpárok is, így lehet hogy a rendszám nélküli motor miatt adódnának gondok külföldön!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!