Hogyan lehetnék urrà a bennem lévo stresszen? Bovebben lent!
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy mitől parázol?
Attól tartasz, hogy lefulladsz? És? Hány ilyet látni nap mint nap? Indulj egy kicsivel nagyobb gázadással! Majd ráérzel! Nézd a keresztbe zöld lámpát, ha az villog, (vagy van melletted villamos sín, akkor az ő lámpája is hamarább vált) akkor már mindjárt jön a sárga lámpa, tedd 1-be, és már egy picivel előbb fel vagy készülve az indulásra! Hallgass zenét, üljön valaki melletted néha, beszélgess vele! Sok sikert!
Az elsőnek: "Hallgass zenét,"
Szerintem meg ne adj hülye tanácsokat, előbb tanuljon meg elindulni a piroslámpánál. Nem rosszindulatból írom.
Az elindulást, gyakorolhatod, keress egy üres parkolót, a zene hallgatás tényleg nem jó ötlet, lehet hallani a motoron, hogy mikor akar lefulladni, inkább arra figyelj.
Ha majd megtanulsz normálisan elindulni, nem fogsz parázni.
Ismerd meg jobban az autód! Rakd 1be és engedd a kuplungot, indulj el vele kis gázzal vagy gáz nélkül!
A kis köbcentis benzinessel is el lehet így indulni, igaz lassan, de megszokod, hogy hol fog a kuplung, ezt a pontot kell megkeresni, ugyanúgy, mint emelkedőn való elinduláskor lábfékkel!Fék, kuplung be, kuplungot engedd addig, hogy picit rázza az autót, vagy mélyebb legyen a motorhang, ha van fordulatszámmérő, akkor leeseik kicsit a fordulat, majd fékről leszállsz, kis gáz és megy.
Gyakorolj, 3hónapnyi vezetés utána illene elindulni fulladás nélkül,ezt is meg kell tanulni!
Hajrá!
10:21-es
Itt két probléma van:
1. Nem tud jól elindulni
2. Stresszel
Az igaz, hogy a zenehallgatás önmagában nem tanítja meg az elindulást, de csökkentheti az idegességet, ami pedig esetében feltétele a helyzet javulásának. Az első válaszoló ezért javasolta a zenehallgatást. Csak akkor mondhatjuk, hogy rossz ötlet, ha ki lett próbálva, és nem válik be.
Kérdezőhöz: ne idegeskedj, nincsen megtanulhatatlan dolog, csak gyakorlat hiánya. Én azt tanácsolom, hogy keress egy helyet, ahol ritka a forgalom, és ott annyi elindulást gyakorolj, amennyit csak bírsz. Eleinte esetleg próbálj bővebb gázzal elindulni. Előbb vagy utóbb menni fog.:)
A trükkje a rutin. Ennyi.. Majd elmúlik magától. Egyre jobban érzed majd a kocsit, és nem lesz ilyen gond. Én is ilyen voltam az elején, 3000-s fordulattal indultam el, nehogy lefulladjon. :)))
Ez a fajta stressz normális, ettől tanulsz meg jól elindulni, ettől leszel jó sofőr.
Ha valaki vergődik, hogy lefulladtál előtte, külön le kell sz@rni, mert annyi erővel, míg pofázik meg a dudát nyomja, ki is kerülhetne.
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!