Mi okozhat égett szagot az autóban?
Hozzáértők véleményét várom arra a kérdésre, hogy mi okozhat égett szagot az autóban. Utazás közben néha kb. 10-30 másodpercig égett szag van az autóban, ami utána megszűnik. Viszont újból és újból előjön, akkor is ha közel-távol nincs is más autó. (Tehát nem kintről jön be.)
Az autót autószerelő is átvizsgálta, de nem talált semmit...
Én viszont nem szívesen robbannék le valahol.
Előre is köszönöm, ha segít valaki.
Több gond is lehet és így konkrétan még egy szakember sem tud válaszolni de azért megpróbálok tippeket adni.
1 Esetleg zárlat vagy nem megfelelő vezeték miatt felmelegedhet majd megég és emiatt lehet égett szag.Nekem az autó rádióval volt így hogy felmelegedett és megégett a hozzá tartozó vezeték mert pl összeért vagy nem megfelelően volt szigetelve.
2 Nem valószínű de ha a nem megfelelő kuplung,váltó használatkor is lehet égett szag.Nem egyszer ültem már olyan mellett aki nem megfelelően használta és hát akkor igen kellemetlen szagod áradtak az utastérbe.
3 Ez se biztos de esetleg valahol lyukas a kipufogó bár meglehet különböztetni az égett szagot a füsttől de nem lehet tudni.
Most hirtelen ez a három jutott az eszembe.Az elsőt ellenőrizd le hátha valahol gondok vannak a vezetékekkel.
Amúgy milyen autód van ???
Köszönöm a választ! Az autó egy Toyota. A nem megfelelő kuplungolást kizárnám, mert sajnos akkor is érezhető, ha a párom vezet, aki már több évtizede begyakorolta ezt.
Ha esetleg van még valami tipp, amivel kapcsolatban megkérhetném az autószerelőt, hogy járjon utána, előre is megköszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!