Elsösegély vizsga - kérdés?
Miként zajlik? Hanem tanulok rá különbösen akkor sikerülhet?
Például : Az újraélesztést,stabil oldalfekvést,melyik milyen vérzés és hogyan kell elállitani,végtagok törését,és ellátását ezt mind tudom.
Meg hogy mit kell csinálni ha valaki hypot vagy benzimt ivott,meg ha valaki elvan kábulva (pl: garázsba az auto motorja jár és rosszul lesz az ember),van még az is hogyan kell a sérült embert kiszedni a kocsiból,meg a gyógyszer mérgezés,égési sérülés,ezekkel mind tisztában vagyok.
Egyébként a jogsihoz kell az elsösegély vizsga.
Elég ha csak ennyit tudok? Vagy kell még valami amit tudni kell?
Milyen kérdésekre,tételekre,esetleg mit kell bemutatnom vizsgán,hogyan zajlik?
Azt kell megtanulnod, ami az elsősegély-könyvecskében benne foglaltatik. Tehát olvasgasd csak szorgalmasan. Az már más kérdés, hogy tőlem kérdeztek kettőt, és mehettem ki a kártyával. :)
Nekünk úgy volt, hogy 4-esével mentünk be a vizsgára, 1 húzott egy kérdést, 1 kérdést meg a vizsgabiztosok tettek fel neki. Addig a másik 3 csinálta a stabil oldalfekvést és újraélesztést, amit "figyeltek". Nem volt vészes. Valahol szivatnak, öcsémet megrángatták, mert kérdezték a kötözési módszerekről, de végül csak sikerült neki is. :)
Én szerencsés voltam.
Egyik kérdésemet a mai napig tudom:
"Sínbe rakhatjuk-e a törött lábat a baleset helyszínén a mentők megérkezése előtt?" Könnyű volt. De hogy milyet húztam, már nem emlékszem...
Olvasd át a könyvet 2x-3x, nem fogsz belehalni.
Értem köszönöm.
És a válaszokat elèg ha csak egy két szoval elmondod vagy meg is kell indokolni hogy miért az a válasz?
Én sem sokat tanultam, volt egy gyorstalpaló tanfolyam, aztán kb. 1 hét múlva meg a vizsga. A nő szerintem levegővétel nélkül ledarált nekünk mindent, amit tudni kell. Amit tudtam, lejegyzeteltem közbe, de ez nem volt túl sok. A tanfolyamon kívül annyi volt a tanulás, hogy a jegyzeteimet elolvastam 2x, meg amibe bizonytalan voltam, arra rákerestem a neten.
Nálunk úgy volt a vizsga, hogy bementünk 3-an a szobába, bemutatkoztunk, kitöltötték a vizsgalapot. Az egyik vizsgázó bemutatta az újraélesztést, amíg mi a másik vizsgázóval megcsináltuk egymásnak a stabil oldalfekvést. Aztán cseréltünk. Amikor mindhárman megcsináltuk az újraélesztést és a stabil oldalfekvést, akkor az asztalnál húztunk 1-1 kis kartonlapot, amin 2-2 tétel volt. Mondtuk a nevünket és odaadtuk a lapot, a mentős, aki vizsgáztatott megnézte és elmondta hogy a 2 tétel közül melyiket mondjuk el. Ráírták a lapra, hogy melyik tételt húztuk, lepecsételték és ennyi.
A mentős rendes s segítőkész volt, nagyon pörgős volt a vizsga, mert rengetegen voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!