A "B" kategóriás jogosítvány és az elsősegély vizsga miként zajlik?
Köszi a választ :)
És még annyit, hogy gyakorlatban hogy kell ezt szemléltetni?
úgy valahogy, hogy lefekszik az ember aki a beteget szimulája vagy egy baba és szólni kell neki hangosan hogy "uram jól van? mi történt?" meg ilyesmi?
meg kb meddig tart az egész?
Hát nem éppen... Lesz egy betanult duma... Nekem ez volt: Észlelem a balesetet, megállok, kiteszem a vészindexet, elakadásjelző háromszöget. Felmérem a terepet, mennyire veszélyes. Megkezdem a sérültek kimentését, előtte hívom a mentőket.
Valamint lesz 3 órád ami 2-3 órás lesz (attól függ hányan vagytok). Utána kell vizsgázni.: Bemész a vöröskereszthez a vizsgaidőpontkor, húzol egy tételt, gondolkozol rajta addig, amíg sorra nem kerülsz. Utána pedig vagy újraélesztessz és bemutatod a stabil oldalfektetést (ez utóbbit nekem nem kellett). Ha ez megvan kihívnak, mondd el a tételt.
A tanfolyam elvégzése után adnak egy időpontot a vöröskeresztnél, hogy mikor vizsgázhatsz. A vizsgán be kell mutatni a stabil oldalfekvést egy másik vizsgázón (vagy egy másik emberen), utána a babán kell bemutatni az újraélesztést (ezek elvileg mindenkinek kötelezőek), ezek után kell húzni egy tételt (ha jól emlékszem 75 van összesen), a tételben lesz írva egy baleset és neked el kell mondanod hogy abban a helyzetben mit és hogyan csinálnál.
Ha megfelel nekik akkor ott helyben megírják a papírokat, nyomsz egy aláírást és kész is. (legalábbis nekem ez volt) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!