Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen az elsősegély tanfolyam...

Milyen az elsősegély tanfolyam és a vizsga?

Figyelt kérdés

Már minden vizsgát megcsináltam, ami szükséges a B kategóriás jogosítványhoz csak az elsősegély még nincs meg.

Nagyon nehéz a vizsga elsősegélyből ? Köszönöm a válaszokat !

2013. júl. 24. 16:55
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Egyáltalán nem nehéz, én kifejezetten élveztem, számomra nagyon érdekes volt!
2013. júl. 24. 17:17
 2/17 A kérdező kommentje:
És milyen volt a tanfolyam és vizsga ? Köszi a választ :)
2013. júl. 24. 17:43
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Könnyű, ha nem hülyéskeded el, akkor simán meglesz.
2013. júl. 24. 17:59
 4/17 Sinead ***** válasza:
100%

A tanfolyamon (2x2.5-3 óra volt azthiszem) az oktató bemutatott pár fogást, hogy hogyan kell kivenni a sérültet a kocsiból, stabil oldalfekvést, teljes újraélesztést a nulláról(se pulzus se levegő se semmi). Volt egy önkéntes tanuló, aki ha bevállalta hogy ő lesz a próbababa(akin a fogásokat/helyzeteket lehet mutatni), ő megkapja csak úgy vizsga nélkül a kis kártyáját. Az utolsó óra végén mindenki húzott egy kártyát, ha jól emlékszem 2 tétel volt rajta(pl veszélyes anyagos kamion az árokban, a sofőr feje leesett, mit csinálnál vele). Ezt hoztam magammal, odaadtam, elmondtam a választ, bemutattam hogy hogyan helyezném el a sérültet és mehettem. Egyszerre ültünk bent a teremben, jelentkeztünk és mondtuk a magunkét. Gondolom közrejátszott a siettségben az is, hogy fél órás késéssel jöttek a biztosok. Egy rendes vizsgán be kellett volna mutatni az újraélesztést is, és még a többit, amit majd az oktató elmond, mert én már nem nagyon emlékszek rá. 17-ből 17 tanuló átment.

Az egész jogosítvány dologból ez volt a legkönnyebb, nem kell ráparázni. Ha valakit nem engednek át, annak nyomós oka van. Sok sikert!

2013. júl. 24. 18:06
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. júl. 24. 18:40
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem para, nyugi!

Nekem 2 napos volt a tanfolyam. Első alkalommal az oktató bemutatta a stabil oldalfekvést és az újraélesztést, illetve a tételeket. Én jegyzeteltem közben, így azt még itthon át tudtam nézni. Ez azért is jó volt, mert majd egy héttel később volt a vizsga, így közben azért tudtam ismételni. Ahogy haladtunk sorba a tételeken, a fogásokat is bemutatta. A második nap már adtuk körbe a papírt, amin a tételek voltak, és mindenki felolvasta a következőt és válaszolt rá. Ha esetleg rosszul válaszolt valaki, megbeszéltük, hogy miért nem jó. A végén mindenki megcsinálta egyszer az újraélesztést és a stabil oldalfekvést.

A vizsga pedig úgy nézett, hogy ki hármasával hívtak be minket. Először a gyakorlatot csináltuk meg. Az egyik vizsgázó bemutatta az újraélesztést, addig a másik kettő megcsinálta egymásnak a stabil oldalfekvést, aztán cseréltünk. Utána mindhárman húztunk egy-egy kártyát, amin 2-2 tétel volt. Megnézte a mentős a tételt, és mondta, hogy melyikre válaszoljunk. Nálunk mondjuk csak az egyik tételt kellett elmondani, és ahhoz még kérdezett, ha úgy gondolta.

Egyáltalán nem volt vészes, szerintem is ez a legkönyebb a jogsi megszerzésénél. Hárman, ahogy bementünk egyszerre 5-10 perc alatt végeztünk is. :D

2013. júl. 25. 09:51
 7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) azért én egy kicsit izgulok :)
2013. júl. 25. 12:08
 8/17 anonim ***** válasza:
55%

A vizsgaszabályzat szerint 2 ember mehet egyszerre vizsgázni. Az egyiknek az újraélesztést kell megcsinálni az AMBU babán, a másiknak pedig a stabil oldalfektetést azon aki az újraélesztést csinálta. Utána aki újraélesztett húz egy tételt és elmondja. Vizsgabiztos (mentőorvos,mentőtiszt) bele fog kérdezni mindenképpen vagy megkér hogy csinálj egy sapkakötést azon akivel bejöttél, vagy parittyakötést, Desoult-kötés, háromszögletű kendővel alkar felkötést, nyomókötést stb.stb. és ezt megcsinálod akkor mehetsz. Majd jön akivel benn voltál ugyanez, ha mind ketten kimentek akkor jön be a másik kettős.

Óra: 12óra összesen, általában 3x4. Ott mindenkivel el kell végeztetni legalább 1x az újraélesztés menetét, ha nem jól csinálta akkor többször. Stabil oldalfektetést 2x. Legalább. Majd a kötéseket az oktató(mentőápoló,mentőtiszt,mentőorvos vagy más Vöröskeresztes oktató) bemutatja egy valakin a kötéseket. Akin bemutatja ezáltal nem kaphatná meg a kártyát a hazai jogszabály értelmében! Szóval készülj. Nem nehéz a vizsga, de ha közlekedni szeretnél ez a legalapvetőbb dolog amit tudnod kell. Én szívem szerint keményítenék ezen is, de nem én vagyok az oktatási miniszter. :/ A lényeg, hogy minden perc számít, bármiféle esetről is van szó. Sok sikert kívánok!

2013. júl. 25. 13:07
 9/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod :)
2013. júl. 25. 13:12
 10/17 anonim válasza:

Én ma vizsgáztam !

Nagyon laza no para !

2013. júl. 25. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!