Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az első egy-két rutin órán...

Az első egy-két rutin órán mit kellene tudnia a tanulóvezetőnek?

Figyelt kérdés

Én ma voltam a másodikon, de most egy kicsit nekikeseredtem... :( Korábban "vezettem" már a saját autónkat földúton, de nem sokat. Most meg össze-vissza bénázok, azt sem tudom, hogy hol az autó, mikor kell kanyarodni, hogy oda jussak, ahová kell, milyen íven stb stb... A kuplungkezelésről meg nem is szólva... Marhára zavar, hogy az oktató is nyomkodja, én meg csodálkozok, hogy miért nem megy az autó, amikor már szinte teljesen felengedtem (dízel autó), akkor elkezdem nyomkodni, utána rájövök (legalábbis gondolom), hogy az oktató nyomja, erre ő meg megszólal, hogy ne nyomkodjam annyira, de azért haladjak... :S Még a kormányzás se megy jól szerinte... :P Az egyetlen ami megy, az az emelkedőn kézifékkel indulás. De szerinte már tudnom kellene, hogy parkoláshoz mikor kell elkezdeni kormányozni stb. stb...

Mi lesz így velem??? Már azon gondolkodom, hogy egy igazi antitalentum vagyok, és hagynom kellene az egészet.

Vagy az oktató vár el túl sokat?

Teszem hozzá, hogy a saját autónkkal (benzines), ki-be állok az udvarba, soha nem fullad le, és még össze sem törtem. :D

Meg úgy éreztem, hogy a rutinpályán össze-vissza adja a feladatokat, erre ma, miután mondta, hogy álljak ki jobbra előre, és kiálltam, megszólal, hogy na, most mit szoktunk csinálni? Hát tudja a p.csám... Erre ő, hogy ezt figyelni kellene, tudnom kellene már magamtól, hogy ezután mi következik... :S De én jelen pillanatban még annak is örülök, ha tudom, hogy nagyjából mit kell tennem, nemhogy még arra is figyeljek, mi következik. Nekem ez túúúúúl sokkkkkk.

2009. okt. 26. 13:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
2.óra után nem kell tudnod, hogy mikor kanyarodj, milyen ívben :D válts oktatót, mert ez nagy barom, aki tanít. én segédmotorkerékpárból voltam, engem 2. órán haza akart zavarni az oktató. hogy miért? mert szte túl sokat tudtam! aprilia rx-em van, gyakoroltam elzárt területen jó sokat. ja, meg órára motorral mentem :D DE! hangsúlyoznám, nem közúton :)
2009. okt. 26. 13:26
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
van aki gyorsan megtanul vezetni, van aki nem. barátnőm már elsőre rutin órán úgy vezetett, mint aki évek óta csinálja. bezzeg én...:) első órán egyenesen nem tudtam menni, nemhogy kanyarodni. ne parázd túl, nyugodj meg, és figyelj az oktatóra. ha látja, hogy igyekszel, nincs gáz. azért az otthon ki-be állás más, mint a rutin, mivel több mindenre kell figyelni, mert elvárják. szerintem hallgass az oktatódra. de ha ennyire nem tudsz vele együttműködni, akkor váltsd le.
2009. okt. 26. 13:28
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hát ne tudd meg, mikor én tanultam vezetni mi volt. A nyaram ment rá szinte, mert ugye 30 vagy hány órát venni kell alapból. Két oktatóm is volt. Az egyiket a rutinpálya közepén hagytam ott. Kiszálltam a kocsiból, rácsaptam az ajtót, és eljöttem. Ott ordibált a nem normális. Már az első órán, mikor először ültem életemben a volán mögött, távolsági vezetésre vitt. Hát nagyon örültem. Végig kiabált, h ne az út szélén menjek, meg nyomjam a gázt és a többi. Pedig akkor még inkább csak szokni kellett volna az autót. Pár órával később már a rutinpályán köröztünk, hát alap, hogy ott is ordibált.. Na akkor eldurrant az agyam, ígyis mindig a legmelegebb órákban vezettünk, és eljöttem. Kerestem másik oktatót, na vele többre mentem. Értelmesebb volt, bár neki is volt egy-két hangos szava. De ezt már kibírtam. Én sem tudtam megjegyezni, hogy miket kell csinálni, de idő után bele jön az ember. Senki sem születik profiként, gyakorolni kell. Fel a fejjel, biztos hogy menni fog. Csak gyakorolni kell, tényleg, hidd el. Én is úgy voltam vele, hogy nem lesz jogsim, és lett :) Sőt első vizsgákon mentem át mindig :)

2009. okt. 26. 13:30
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
A rutin még teljesen az eleje, így nem kell kétségbe esned. Azt egyáltalán nem kell tudnod, hogy milyen sorrendben jönnek a feladatok a pályán, mert itt nincs sorrend, ezt a pálya adottsága adja, hogy mit hogyan rendeznek be. Az érdekes, hogy a benzinest nem fullasztod le, ellenben a dízelnél meg "besegít" az oktató. (ha ez segítség, és nem elbizonytalanítás, hogy minél több órát vegyél) Bár ez sok mindentől függ. Egy 2,5-ös benzinest simán el lehet vinni alapjáraton, míg egy sokkal kisebb dízelnél már lehetnek gondok, főleg, hogy többen vannak az autóban. Ha az oktató nem segítőkész, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy jó helyen vagy-e. (ebben tudok segíteni, ha továbbra is fennáll a helyzet). Várj még pár órát, amíg megszokod az oktatót, az autót, a pályát, és ha akkor sem lesz felszabadultabb a hangulat, akkor ne maradj ott. Ezekért az órákért Te fizetsz, így a minimum az, hogy megfelelő szolgáltatást kapj érte!
2009. okt. 26. 13:36
 5/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat. Mondtam neki, hogy igyekszem, erre azt mondta, hogy nem igyekezni kell, hanem csinálni... :S Egyébként semmi bajom vele, szerencsére nem ordít (max. morog), csak úgy érzem, túl sokat vár el. Egyelőre biztosan nem váltok, mert 50 éve oktat az öreg, gondolom tudja, mit-hogy kell csinálni, csak lehet, hogy össze kell szoknunk, vagy nem tudom. :S
2009. okt. 26. 13:42
 6/16 A kérdező kommentje:
A benzinest tényleg soha nem fullasztom le... Még ezt a dízelest sem sikerült, csak az zavar marhára, hogy nyomkodja. Szerintem jobban menne, ha nem nyúlna hozzá. Megkérhetem rá, hogy hagyja békén a kuplungot? :S
2009. okt. 26. 13:45
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
biztos nem ok nélkül nyomkodja. igen, zavarónak zavaró, de szerintem ha úgy érzi már, hogy jobban érzed a kocsit, nem fog belenyúlni. te mondod, hogy 50 éve tanít, tudja mit csinál
2009. okt. 26. 14:13
 8/16 A kérdező kommentje:
Jó, de az első pillanattól nyomkodja. Így hogy fogom érezni, ha lényegében egyedül nem is próbálhatom?
2009. okt. 26. 14:15
 9/16 anonim ***** válasza:

Az oktatónak az a feladata, hogy akkor is megtanítson vezetni, ha életedben akkor ülsz először autóba! Ezért kapja a fizetését!

Az más kérdés, hogy jobban örülnek, ha a tanulónak van egy kis gyakorlata. Ez így megy amióta a jogsit feltalálták.

Tőlem az első órán az oktató megkérdezte vezettem-e már? Akkor már négy éve motoroztam segédmotoron, és mindent vezettem ami otthon megfordult. Mentünk egy kört a rutinpályán, meg a városban is. A végén nagy vigyorral aláiratta velem a 20 óra vezetést, és legközelebb csak vizsga előtt kellett menni egy órát gyakorolni a rutint. Ennek örülnek, mert ingyen pénz, ha dolgozni is kell akkor morcosak!

2009. okt. 26. 15:45
 10/16 anonim ***** válasza:
kedves első! hol mentél ha nem közterületen?
2009. okt. 26. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!