Most lenne lehetőségem letenni a jogsit, de kicsit bizonytalannak érzem magam. Te bevállalnád így?
Utolsó sulis évem lesz most munkába lépés előtt, így hasznomra válna még most megcsinálni, amíg nem munkába kell járnom. Viszont annyira hirtelen jött a lehetőség, hogy kicsit ráparáztam a dologra, mert még soha életemben nem volt lehetőségem vezetni.
Nem tudom, hogy pl. a parkolást meg tudnám-e tanulni, meg ilyenek. Amúgy meg akartam csinálni a jogsit, csak kicsit később. :-)
Ti belevágnátok így is? Ha most nem vállalom be, akkor elúszik a lehetőség és ki tudja, nekem mikor lesz annyi pénzem, hogy kifizessem...
21L
"Azért írtam, hogy még sose vezettem, mert sok helyen olvasni olyat, hogy már oktatás előtt engedték őket pl. a rokonok "gyakorolgatni" egy parkolóban vagy valahol."
Akkor statisztikailag csak annak lenne jogsija akiknek már van autójuk a családban.
De ez nem így van.
Nekem sajna nem adatott meg, hogy "időben" elkezdjem.
A családban (sőt, a rokonságban) sem volt 1 szem autó sem.
Mikor elkezdtem dolgozni, és már annyira biztos volt minden (az egyetem után, 27 évesen), hogy nem jelentett gondot az anyagi része belevágtam. Minden sikerült elsőre!
És nem azért mert nő vagyok és mini szoknyában jelentem meg a vizsgán, nem is azért mert borítékot nyomtam volna bárkinek, hanem azért mert sok évet kellett rá várnom, és így nem linkeskedtem el semmit, és meg szerettem volna tanulni vezetni (nem csak a jogsi kellett, mert ugye a kettő nem ugyanaz).
Később megcsináltam a tehert, a buszt, stb, és mind-mind jól ment, és tök őszintén mondták az oktatók, hogy nagyon jó érzékem van a vezetéshez.
Egyből nekem sem lett saját kocsim, kb. 2 évre rá vettem egy sok éves nagyon-nagyon használtat, de ha most megcsinálod, és csak évek múlva tudsz autóhoz jutni akkor már jogosan gyakorolhatsz bárhol, illetve ha nagyon bizonytalan vagy, akkor veszel 1-2 pót órát, ami mégis csak olcsóbb, mintha pl. 5 év múlva kezdenél neki az egésznek.
Úgyhogy hajrá!
"Minket az oktató úgy tanított hogy amikor a tükör egyvonalban van a másik kocsi oldalával akkor kell alászedni a kormányt. "
Ez nem oktatás/tanítás, hanem idomítás.
Most mi van akkor ha nincs ott egy másik kocsi?
Ott van 3 raklap tégla, vagy 6 doboz alma, vagy egy csoport ovis és még sokáig sorolhatnám.
Félre ne érts, nem téged hibáztatlak emiatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!