Vajon ki a hibás? A minap történt hogy belém tolatott egy hölgy. Ivbenfordul ki és nem éri el az autót de szépen megnyomta a hátso ajtom.
Miért nem hívtatok rendőrt, és az megmondta volna ki a hibás.
Amikor láttad, hogy nem áll meg, miért nem nyomtad a dudát?
Így látatlanban azt mondanám, annak kellene elsőbbséget adni, aki felmegy az útra.
Nagyon zavaros az írásod, s rengeteg benne a helyesírási hiba. Értelemzavaró is. A beugratós részt egyáltalán nem értem.
De támpontul:
Az elsőbbséget a mozgási irány szerint az alábbiak szerint határozzák meg.
1. egyenesen előre haladó
2. jobbra kis ívben kanyarodó
3. balra nagy ívben kanyarodó
4. hátramenetben haladó
Ezek szerint rangsorban te előbbre állsz a balra kanyarodásoddal
Az elsőbbség megadása megtörtént, ha az elsőbbséggel rendelkezőt nem kényszerítem útirányának és mozgási sebességének hirtelen megváltoztatására.
Hogy ez esetben el kellet-e rántanod a kormányt, vagy satuznod kellet, te tudod.
És még egy: az elsőbbségadás egyidejűséghez is kötött. Azaz, ha ő előbb kezdte volna meg a tolatást, akkor neked meg kellett volna várni, amíg ő befejezi. Ha jól hámozom ki, te előbb kezdtél megfordulni, ő később tolatni. Ez esetben neked volt elsőbbséged.
A kérdés még az, hogy ki mire számíthatott. A megfordulás aránylag ritka. Kellő körültekintés mellett persze ő letolathatott az útra, miután az útvonalatok nem kereszteződik. Te kezdeti sávodat elvileg nem érintené az ő mozgása. Megkezdhette a tolatást, mert amikor még egyenesen haladtál a saját sávosban, nem volt elsőbbségi viszony köztetek. Az a te megfordulásoddal alakult ki.
Ha ő ezt észlelhette, akkor ő a hibás. Ha nem, akkor esetleg fele-fele.
Kicsit összeszedettebben próbáld meg elmondani, mi történt. Ugyanis én pl abszolút nem tudom elképzelni ezt a helyzetet, hogy te hol voltál és merről jött a másik autó, neked mit kellett csinálni, hova ugrattál (kroszpálya is volt a közelben?) stb.stb.
Fuss neki még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!