Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Gyalogosok miért kell ezt...

Gyalogosok miért kell ezt csinálni?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy a gyalogosok lelépnek pedig mögöttem nem jön egy autó sem !

kb 4-5 másodperc mire megállok a zebra előtt. De ha várna 2 másodpercet elhaladnék előtte és kész.

2013. máj. 28. 18:54
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:

Én 22 éve vezetek, nem számoltam, hogy hány kilométert. Egy nagy balesetem volt eddig, de abban teljesen vétlen voltam (valaki egy nagyobb autóval úgy vélte, hogy a STOP tábla az dísznek van kitéve).

Tudnék én is cifra történetet mesélni felelőtlen gyalogosokról, de a zebrás esetben egyáltalán nincs igazad. Az, hogy kit engedsz át, az nem a jóindulatodon kell(ene)hogy múljon, erre van egy közlekedési szabály, az az irányadó. A közlekedési szabályok meg nem azért vannak, hogy sz.passák a népet, hanem hogy annak betartásával minimalizálják a baleseteket, és gyalogosként hazamehess a gyerekedhez, autósként pedig ne a fotóját nézd egy cellában.

Hogy az erősebb elcsapja a gyengébbet és a koporsóban cs.szheted az elsőbbségedet az más tészta, de a rossz közlekedési morál az utakon az ilyen hozzáállású sofőrök miatt van. Pont ezért féltem a gyerekeimet és pont emiatt féltheted te is a tiédet.

A hozzáállásod azért is veri nálam a biztosítékot, mert nem elég hogy nem tartod be a közlekedési szabályokat, de még te vagy felháborodva ha más sem, vagy épp akinek elsőbbsége van veled szemben nem képes két másodpercet várni, csak nehogy lassítanod vagy fékezned kelljen.

2013. máj. 29. 00:14
 32/35 anonim ***** válasza:
91%
Elég bunkó vagy ...! -.- Ne feledd,hogy Te is voltál "gyalogos"..Azért mert van jogosítványod,autód nem kéne azt hinni,hogy te vagy az Atyaúristen!
2013. máj. 29. 05:50
 33/35 anonim ***** válasza:

Részben egyetéretek veled Kérdező. Ha gyalogosként látom, hogy egy kisebb forgalmú időszakban az úton jön egy autó, és mögötte akár 100 m-re sincsen senki, akkor én szoktam neki inteni, hogy menjen át előttem nyugodtan. Én két lépésemet megrövidítem, és pont utána fogok átkelni, neki kopik a féktárcsája, kuplungja, több benzint fogyaszt. Ilyenkor nyilván elengedem, mert autósként én is nagyon tudom ezt értékelni.

De ha jössz felém a (én a zebra szélén állok), viszonylag sűrű a forgalom, előtted pedig van annyi hely, ami alapján én el merek indulni. Erre te nyomsz egy gázt és direkt úgy állsz meg előttem, hogy félig belógsz a zebrára, akkor biztos lehetsz benne, hogy nem fogom kikerülni a kocsidat, hanem az eredeti nyomvonalamat tartva a motorháztetődön fogok keresztülsétálni/mászni. Csináltam már meg olyan autóssal, aki kereszteződésben bennragadva a zebrán állt meg. Nem örült neki, mit mondjak, viszont remélem egy életre megtanulta, hogy normálisan közlekedjen:D Utánam úgyse fog jönni senki ilyen helyzetben, mert nem akarja otthagyni a kocsit az út közepén, meg nyilván siet, ha már annyira akar haladni, hogy gyalogosok életét veszélyezteti - mint pl te, Kérdező. Ráadásul még kárt sem okozok ugye ezzel.

2013. máj. 29. 10:15
 34/35 anonim ***** válasza:
9%

Álszent köcsögök vagytok mind, akik szidjátok a kérdezőt!

Nagyon jól tudjátok, hogy miről beszél, és abszolút igaza van. A gyalogosnak igenis legyen annyi esze, hogy nem lép le a csuklós busz elé, amikor mögötte nem jön senki. Pedig nagy része ezt csinálja. Ez az egyik véglet, a másik meg aki akkor sem képes elindulni, ha már mindkét irányból áll a forgalom 1 perce.

Kicsit rugalmasabbnak kéne lenni, és nem azon keménykedni, hogy "dehát elsőbbségem van"

Gyalogosként mindig úgy járok el, ahogy szeretném ha más tenné, amikor autóban ülök.

2013. máj. 30. 19:16
 35/35 Fuuton ***** válasza:

Nem volt kedvem elolvasni minden hszt, de amúgy nem kell megállni a kocsival...

Elsőbbséget kell adni a gyalogosoknak, van különbség, ha látod hogy van valaki, aki át szeretne kelni a zebrán, és már messziről látod, akkor lassítasz, ezzel jelezve, hogy mehet, és mikor átment, akkor meg mehetsz nyugodtan, viszont ha sok a gyalogos, akkor már meg is kell állni, nem hiszem, hogy akkor nagy tragédia, vagy ha unod a unod, hogy vissza váltani, majd megint felváltogatni, akkor vegyél automata váltós kocsit, azzal nem lesz bonyolult megállni.

2013. máj. 31. 21:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!