Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Gyalogosok miért kell ezt...

Gyalogosok miért kell ezt csinálni?

Figyelt kérdés

Miért van az hogy a gyalogosok lelépnek pedig mögöttem nem jön egy autó sem !

kb 4-5 másodperc mire megállok a zebra előtt. De ha várna 2 másodpercet elhaladnék előtte és kész.

2013. máj. 28. 18:54
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
91%
Ha egyszer a gyalogosnak van még rosszabb napja és nem torpan meg, és a szemtanúk vannak rá, hogy a zebra előtt nyomtál egy kövéret, akkor a fiadat jó ideig csak távolról fogod nevelni.
2013. máj. 28. 20:46
 22/35 A kérdező kommentje:

Jobb mint, meghalni! úgyis nekem van elsőbbségem!

Ja a KRESZ is kimondja asszem: elsőbbséged csak akkor van ha megadják !

2013. máj. 28. 20:49
 23/35 anonim ***** válasza:

"úgyis nekem van elsőbbségem!"

Tévedsz.

"Ja a KRESZ is kimondja asszem: elsőbbséged csak akkor van ha megadják !"

Linket lécci, jó? Mert ez így nincsen benne. Ellenben a gyalogos elsőbbsége igen.

Ezt vallod majd akkor is, ha egy fáradt kamionos darál le az autópályán a gyerekeddel a hátsó ülésen mert nem vett észre/sz.r napja volt?

2013. máj. 28. 20:53
 24/35 A kérdező kommentje:
2013. máj. 28. 21:42
 25/35 anonim ***** válasza:

Kösz a linket, ez csak azt erősíti meg amit én írtam.

"Elsőbbség azonban csak akkor van, ha megadják."

Ez csak olyan szólás dolog, a következő viszont konkrét szabály, tehát ezt kell betartani, ez az irányadó:

" A KRESZ 43. paragrafusa kimondja: kijelölt gyalogátkelőhelyen a járművel a gyalogosnak elsőbbséget kell adni. Útkereszteződésnél a bekanyarodó járművel – kijelölt gyalogátkelőhely hiányában is – elsőbbséget kell adni a gyalogosnak, ha azon az úttesten halad át, amelyre a jármű bekanyarodik. A jogszabály szerint azt a helyet, ahol a gyalogosnak elsőbbsége van, járművel csak fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel szabad megközelíteni úgy, hogy a vezető elsőbbségadási kötelezettségének – akár megállással is – eleget tudjon tenni, és e kötelezettségének teljesítése tekintetében a gyalogosokat a jármű sebességével ne tévessze meg."

Vagyis ha elütöd a gyalogost, akkor ez alapján fognak elítélni, nem egy népi bölcsesség alapján, aminek annyi az "értéke", mint a többi szólásnak, hogy pl. a hazug embert előbb utolérik mint a sánta kutyát, addig jár a korsó a kútra míg el nem törik és a döglött lóról le kell szállni.

2013. máj. 28. 22:10
 26/35 A kérdező kommentje:
Egyébként Tele van a temető olyanokkal akiknek elsőbbsége volt.
2013. máj. 28. 22:20
 27/35 anonim ***** válasza:
90%

"Egyébként Tele van a temető olyanokkal akiknek elsőbbsége volt."

A felelőtlen autósok meg akik nem tartották be a KRESZT pedig ülnek, évekre búcsút mondhattak a jogosítványuknak, vagy fizethetnek kártérítést.

Ezt fölösleges tovább ragozni. Nem tartod be a közlekedési szabályokat és próbálod kimagyarázni, de nem fog menni. Pont az ilyen felelőtlen autósok miatt történnek a balesetek nagyobb része és ezért van a közlekedési morál Magyarországon a béka anális nyílása alatt méterekkel. És pont azért, mert nem vagy egyedül mint felelőtlen "erősebb vagyok, sz.r a kedvem tojok a szabályokra" autós, majd féltheted a gyerekedet ha majd egyedül jár haza a suliból és retteghetsz, hogy a környékbeli autósok közül kinek van rossz napja.

2013. máj. 28. 22:33
 28/35 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy ?
2013. máj. 28. 23:00
 29/35 kovpet ***** válasza:
Neked nem kellene vezetned. De tényleg.
2013. máj. 28. 23:32
 30/35 A kérdező kommentje:

Munkámhoz kell vezetnem. Évi 40-50.000km vezetek 7. éve már .

1 nyúl van a számlámon eddig és egyszer elfelejtem behúzni a kéziféket egy kúton.

Én aki az átlag autósnál sokkal többet megyek ezért jóval több idegesítő szituba keveredek.

Higgyétek el nagyon sokat tűrők a gyalogosoktól

Esküszöm napi 40-50 gyalogos szituból 20 problémás.

Napi szinten pár ezer autóval találkozom az utakon és kb 4-5 problémás.

2013. máj. 28. 23:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!