Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megértetni a...

Hogyan lehet megértetni a mögöttem jövővel, hogy tartson követési távolságot?

Figyelt kérdés
Szívatás, balesetveszély előidézése nélkül gondolom. Roppant fárasztó úgy vezetni, hogy 1-2 méterre jön mögöttem tartósan. Előzni sem akar, mert ahol lehetne, kiteszem jobbra az indexet, lassítok. De marad a nyakamon.
2013. máj. 12. 20:30
1 2
 11/17 T5- ***** válasza:
42%

# 10

Ha ez igaz, akkor ritka egy fontoskodó, élhetetlen, közlekedésre alkalmatlan egyén lehetsz. Azon kacagtam volna, ha a kamionnal szépen befordított volna az árokba és simán továbbment volna. Neki semmi nem lett volna, te meg ülhettél volna ott lett volna időd gondolkodni. Ki vagy te, hogy feltarts bárkit is, főleg egy hivatásos sofőrt? Gondold már el fordítva, már ha van munkád.

Kérdésre?

Menj normálisan és nem fognak tolni. 90 a megengedett? Menj 95-tel vagy 100-zal, már annyiszor el lett mondva, hogy egyrészt ezért még nem büntetnek, másrészt meg minden autó km órája úgy van kalibrálva, hogy felfelé csal, vagyis többet mutat mint amennyivel valóságban haladsz.

Nem kell féklámpát villogtatni, meg spriccelni, meg fékezgetni, ha meg igen akkor nem kell csodálkozni, ha megelőz a delikvens és b@sz egy satut előtted, csak barátilag, hogy érezd a tetteid súlyát, vagy az első adandó alkalomnál letépi rólad az autót, lerúgja a tükröd, vagy beveri a hátsó ablakot stb stb.

Segíteni kell a másikat az úton, segíteni az előzésben, vagy tempósan haladni, főleg ha semmi nem indokolja a lassú haladást. Majd jönnek a nézelődők, meg a nekemúgykényelmes mazsolák, nekik tudom ajánlani a tömegközlekedést ott lehet nézni a tájat és még 70 felé sem mész. Kész haszon.

Ja, hogy valaki úgy ítéli biztonságosnak, rossz az ítélőképessége, alkalmatlan az közúti közlekedésre. Busz.

Érdekes, nekem személyautóval soha nem jönnek a seggemben hosszú km-eken keresztül, ha valaki netán utolér az az első adandó alkalommal meg tud előzni. Város 60, főút 100 és meg van oldva a probléma.

2013. máj. 12. 22:16
 12/17 A kérdező kommentje:
T5: elolvastam a hosszú és értelmetlen válaszodat. De te nem az én két soromat. De akkor minek írsz?
2013. máj. 13. 10:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

"Menj normálisan és nem fognak tolni. 90 a megengedett? Menj 95-tel vagy 100-zal, már annyiszor el lett mondva, hogy egyrészt ezért még nem büntetnek, másrészt meg minden autó km órája úgy van kalibrálva, hogy felfelé csal, vagyis többet mutat mint amennyivel valóságban haladsz. "

Erre senki nem kötelezheti. Ha nem lehetett előzni, akkor valószínűleg az általa leírt eset országúton történt, ott a kamion is csak 70-nel mehet. Az, hogy valaki siet és szabályt szeg, az nem hatalmazza fel a többieket a szabályszegésre.

"Város 60, főút 100 és meg van oldva a probléma."

Ha rossz napja van a yardnak, akkor ezért is fizethetsz ám, mint a katonatiszt. Akkor is ezt fogod mondani? Te jó fej voltál és nem tartottad fel a forgalmat, 20-25 000-ért.

Mielőtt engem is megpróbálsz kiosztani, én sajnos jóval gyorsabban közlekedek, mint amit te írtál, viszont ez a saját hülyeségem. Senkit nem buzdítok arra, hogy akárcsak egy km/h-val is többel menjen, mint a megengedett.

2013. máj. 13. 11:52
 14/17 A kérdező kommentje:

Az M2-n volt. GPS szerint 95-98 km/órával mentem, tehát feltartásról szó sem volt. S mint írtam, ott ahol lehetett, segíteni próbáltam őt, de nem akart elmenni.

Azon kívül, hogy fizikailag veszélyes volt, amit csinált, egyéb gondot is okozott. Volt bennem már pár kilométer, s teljesen mereven tartani a lábamat már eléggé megerőltető volt. Nincs, s nem is lesz tempomatom. Ha csak egy milliméterrel is elmozdult a lábam, a semmi távolság felére csökkent. A végén már egészen kemény volt az izmom. És idegőrlő is így autózni.

2013. máj. 13. 12:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem szoktam arrafelé járni, de az M2 nem autóút? Mert ha igen akkor ott 110 km/óra a megengedett, és nem 90.
2013. máj. 13. 12:28
 16/17 A kérdező kommentje:

Az M2 autót, de jelentős része nem osztott, hanem csak mint a sima országút. Egyik irányba csak egy sáv van, a másik irányba kettő. Itt végig 90-es tábla van, olyan sűrűn, hogy el sem lehet feledkezni róla.

Bírom azokat a beszólások, hogy rendesen kell vezetne, velem soha nem történik ilyen. Az örüljön neki, hogy nem.

2013. máj. 13. 12:58
 17/17 anonim ***** válasza:

"Nem szoktam arrafelé járni, de az M2 nem autóút? Mert ha igen akkor ott 110 km/óra a megengedett, és nem 90."

Attól, hogy valami autóútnak van "minősítve" az még nem jelenti élből, hogy engedélyezett lesz rajta a 110km/h. Ilyen pl az M2, az M0 régi, még át nem épített szakasza is...

2013. máj. 13. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!