Legenda szerint 50 darab Nohab mozdony van elfalazva a Keletinél? (többi lenn )
találtam ezt a képet [link] és alul ezt írta : Fordítókorong, Keleti pu. vége. A legenda szerint itt tárolnak lezsírozva 50 Nohabot, a korong mögött elfalazva...
azt már megtaláltam ,hogy a fal mögött a metróba vezető alagút van,de ennyi
más infót nem találtam erről a legendáról és érdekelne valaki tud valamit ? hogy honnan indult + meg ki terjesztette le vagy bármi [link] ez az a fal
válaszokat előre is köszönöm !!
A Deák felé tartó jobb szélsőn van egy kihúzás, amit manapság tárolásra használnak. Ez a vágány régen, egészen a ’90-es évek végéig felért a Keleti pályaudvar tárolójáig. Befalazása mellett egy benzinkút építése miatt döntöttek.
gondolj bele, ha ott vannak azok a vonatok(amit kétlek), azok karban voltak tartva x éven keresutül, mert a használatban lévőket is hanyagolják, nem hogy azt amit nem használnak.
dugattyúk összerohadva, azokat már nem, vagy csak sok erőfeszítés után lehetne használatba venni.
vagy azért fúrják a négyes metrót már annyi ideje, mert már föld alatt elértek jó messze külföldre, aztán ha gondba van a politika, akkor azokkal menekülnek?? ez sem valószínű. szerintem nincs ott olyan vonat ami ne lenne használatba.
miért 50? miért nem 30? vagy 70? vagy 2?
a hatvanas évek végén hoztak be egy pár nohabot, az első mindjárt szét is nyomta a síneket kelenföld bejárti jelzőnél...
namost ezekből tárolni? érdekes lenne...
vannak legendák, amire büszkék vagyunk...ez nem az...(úgy értem hülyeség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!