Mit tegyek ha másodjára is megbuktam a forg. Vizsgán? Nagyon fáj ez nekem! Hagyjam az egészet abba?
Nagyon kivagyok, ma volt a második forgalmi vizsgám, az elsőnél 37órát vezettem és egy párhuzamos parkolás miatt húztak meg, túl szűk volt a hely.
Az oktatómnak rendesen elvittem a pénzt de ő csak mára tudott beírni, az előző 2hete volt.Na és tegnap vezettem még 2órát meg ma egy félórát az óra helyett.
Ma pedig azért buktam meg mert átmentem egy záróvonalon, vagyis, a lámpa alatt váltottam sávot, mert egy autó csak akkor engedett be.
Azóta már kisírtam magam, és nagyon fáj hogy ennyire béna vagyok, ezek szerint.
Egyik az hogy nagyon izgulós vagyok, másik az hogy eléggé félek a többi autóstól, ha látom hogy nagyon "sietős" a dolga egyeseknek akkor inkább elengedem mint hogy belém jöjjenek, és ezért az oktatóm is bosszankodik.
Ha valamit nem jól csinálok üvöltözik, vagy ha parkolok, be is állok, csak néz ki a fejéből és én azt se tudom mivan, miért nem szólal meg.
Volt példa hogy ugyanezt eljátszotta, azt hittem rossz volt a parkolás, de mivel nem szólt, javítgattam, és még rosszabb lett.
Már félek újra próbálkozni, félek az egésztől már. :(
Sajnos nagyon sok koccanásról, balestről lehet hallani, és ilyen kevés órán nem lehet menni úgy mintha 10év lenne a hátunk mögött, egy kezdő még nem teheti meg hogy kapkodjon, mert nyomni a gázt minden hülye tudja!
De örülök hogy te jól vezetsz... :) Sajnos igen, én még félek vezetni...!
29 éves pasi vagyok. 7 éve van jogsim. Egy női oktatom volt, soha nem kiabált (velem soha, sok bunkóval aki tolt le azon kitöltötte a dühét XD). A legfrankóbb oktató volt akivel valaha összehozott a sors. Elsőre én is megbuktam, de azért mert egy pancser bevágott elénk és az oktató reflexből beletaposott a fékbe. Másodiknál én is izgultam mert mondta az oktató, hogy szigorú vizsgabiztost (VB) kapok. Vizsgán egy csomó mindenben segített, mert tudta, hogy tudok mindent csak izgulok. Mindig arra nézett amerre nekem kellett figyelni, jelzett a kezével, úgy hogy ne lássa a VB. A közepén már nem is izgultam annyira. Két kocsi közé parkolást is előre begyakoroltuk úgy, hogy az ő tükréből (a piciből) lehetett látni a padkát.
Ami nem ment azt minden óra végén egy csomószor türelmesen begyakoroltuk.
Pesten tanultam Bécsi út környékén ott nagy a forgalom mindig. Sajnos azt nem tudod kikerülni, hogy a mások hogyan közlekednek, egy kicsi félsz mindig lesz benned. Az az oktató aki ezt képtelen felfogni, kezelni az ne legyen oktató, és ne kiabáljon a tanulóval.
Szerintem is válts oktatót. Szerintem jobban jársz, egy olyannal aki nyugodt. Mert ha kiidegel, és úgy vezetsz persze hogy nem sikerül.

Szerintem meg először beszélj az oktatóddal, hogy neked ez így nem jó. Ha úgy érzed, hogy ilyen is marad, akkor vaslóban cserélj.
Sajnos az enyém is ilyesmi volt anno. Ha valami nem tetszett neki, egyből satufék... Szted milyen volt egy infarktus után bármire is odafigyelni? :) Meg ő is nyomta ezt a szemmel ölős dolgot. Csak nézett és semmit se szólt. Ha a mostani énem lenne ott, elküldeném a f.szba. XD
A vizsga előtti órán kb mindent elb.sztam én is, teljesen szétesett a koncentrációm, amit részben az oktató hozzáállásának köszönhetek. Végül szerencsére elsőre sikerült a vizsga. Izgulni mindenki izgul és senki se profi.
Vezetni úgyis évek alatt fogsz megtanulni, nem 30 pár óra alatt, amikor izgulsz és olyan szabályokat kell betartani, amelyek nem életképesek a valódi forgalomban.
Sok sikert!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!