Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 38 km gyalogolva kb. mennyi idő?

38 km gyalogolva kb. mennyi idő?

Figyelt kérdés

2013. márc. 24. 15:49
 1/5 anonim ***** válasza:
7-8 óra.
2013. márc. 24. 16:01
 2/5 szokratesz ***** válasza:
100%

Azért nem ennyire egyszerű.

Nem mondta a kérdező, hogy milyen terepen, milyen időjárási körülmények közt. Ezek elég fontos tényezők.

Meg aztán nem lehet lineárisan kiszámolni a gyaloglási sebességből, mert azért a 3. 4. óra tájban már erős késztetés van az abbahagyásra ha valaki nem versenyszerűen gyalogol.

Én nem rég -8 fokban városi körülmények közt gyalogoltam 18km-t kb. Ehhez 3 óra kellett erőltetett tempóban, és igen örültem amikor abba hagyhattam:)

2013. márc. 24. 20:49
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez megfelel kb. a Kinizsi 100-as 40 km-es résztávjának. Vegyes terepviszonyok közt 8,5 óra alatt teljesítettem úgy, hogy elég komoly felkészülést igényelt a dolog. Szóval ha tök lapos a terep, és átlagos fizikumú vagy, legalább 8-10 órát szánj a dologra. Ha közben enni is akarsz/pihennis/stb. akkor inkább 10-12-t. Mai fejjel én ekkora távnak már legfeljebb csak biciklivel állnék neki. :D
2013. márc. 25. 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Sík terepen 4 km/h átlagsebességgel lehet számolni, emellett minden 10 méter szintemelkedésre szokás 1 percet hozzáadni.0 emelkedés mellett is 9,5 óra sétáról lenne szó, pihenés nélkül.
2013. márc. 25. 19:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Az előttem szóló egészen jól leírta, csak azt hagyta ki a számításból, hogy nem folyamatosan azonos az erőnlét, stb. időjárás, a cucc súlya, edzettség és elszántság... szóval neked, magadat és a pontos körülményeket ismerve kell számolnod. Ha egyedül mész akkor is más, és akkor is, ha egy visszahúzó, vagy tempót diktáló emberrel mész. stb.

Az is kérdés, hogy csak végig akarod loholni a távot, vagy néha meg is akarod csodálni a tájat, jól akarod érezni magad, vagy edzés, erőpróba...

2013. máj. 20. 10:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!