Létezik olyan, hogy egy kereszteződésben csak egy elsőbbségadás kötelező tábla van?
Figyelt kérdés
Minap történt majdnem egy kis malőr. Rakok 1 képet. Ha nekem itt van elsőbbségadás kötelező táblám, szemben is kéne legyen egy nem? Csak ebben a helyzetben van tábla a másik kettőben nincs. [link] tegnap 21:06
2/13 A kérdező kommentje:
És miért? Ilyenkor a szemben lévőnek van elsőbbségadás kötelezettsége vagy nincs?
tegnap 21:13
3/13 kutyafule4 

válasza:

Ilyenkor a szemből jövőnek van elsőbbsége a többiekkel szemben. Ha közlekedsz és táblád van, akkor a legjobb ha a saját tábládra koncentrálsz és nem arra, hogy kinek kellene még legyen és akkor nem lesz malőr.
4/13 anonim 

válasza:

Oda azert van kiteve, hogy ne tevesszen meg a foldut (aminek alapbol nincs elonye) es megadd a jobbkezet, peldaul azert mert onnan altalaban megrakott teherautok vagy traktorok jonnek ki. A szembol erkezonek a jobbrol erkezo alapbol jobbkezet kell adjon, a szembol balra kanyarodo elvileg neked kellene hogy elsobbseget adjon de a tabla miatt neked kell. Kicsit fura, de nincs benne semmi szabalytalan.
5/13 anonim 

válasza:

Mégis miért lenne? Neki se táblája nincs, se egyéb szabály szerint nem kell elsőbbséget adnia annak aki arról az útról jön.
Én se értem amúgy ezt, hisz ha nem lenne ott tábla akkor pont ebből a szögből fotózva a jobb kéz szabály miatt végülis ha jön jobbról valami akkor elsőbbséget kell adnod.
Ahol még láttam hasonlót, ott speciel Stop táblával volt megoldva és azért mert nem épp a legjobban belátható volt. De itt ez majdhogynem a semmi közepe. Minden frankón belátható.
6/13 anonim 

válasza:

Valóban nincs rá szükség, úgy tűnik valamilyen oknál fogva az a két út elsőbbséget élvez, nyilván annál az esetnél egyrészt jobbkéz szabály diktál, például ha a szemből jövő balra kanyarodna a jobbról jövő pedig jobbra akkor pl. Simán haladhatnak egyszerre kanyarodva egymás mellett.
7/13 A kérdező kommentje:
Nem sokat számít de az jobbra nem földút, csak mocskos poros. ha a képen látható jobb oldali poros útról jönne a csávó balra alias felém, akkor a nekem szembelévő útról milyen kötelezettsége van?
tegnap 21:22
8/13 anonim 

válasza:

Neked nincs jogsid vagy mi?
Ez a legalapabb közlekedési helyzet kb...
9/13 kutyafule4 

válasza:

#8-as felvetése teljesen jogos. Elsőbbséget kell adj, értem én, hogy általában a keresztező úton lévőknek, de nem mindig. Ha a szemből jövő balra kanyarodik akkor is. Ha megfordul akkor is.
10/13 anonim 

válasza:

Sima kanyarodó főút esete 😉! Még ha falu, meg földútra vezet is.
Hasonló van a városomban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!