Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Nem furcsa, ha egy autó...

Nem furcsa, ha egy autó hónapokig mozdulatlanul parkol az utcán?

Figyelt kérdés

December eleje óta parkol egy szép, kívülről jó állapotban levő, messziről felismerhetően jellegzetes színű autó az utcánkban mindig ugyanazon a helyen. Láthatóan sose mozdult el, ha esik a hó, úgy marad, míg le nem olvad.

Nekem ez elég különös. Vagy ne foglalkozzak vele?

2013. jan. 20. 15:16
1 2
 1/11 szántóvető ***** válasza:
Engedély nélkül 30 napig parkolhat folyamatosan ugyanott.ha kért a tulaj engedélyt akkor asszem 1 évig.
2013. jan. 20. 15:22
 2/11 anonim ***** válasza:

Én sok ilyet látok/láttam.

Szerintem nem kell foglalkozni vele.

Talán lejárt rajta valamilyen engedély és a tulajdonos nem akarja megújítani, mert drágább, mint újat venni, de még nem tudta eladni.

2013. jan. 20. 15:22
 3/11 anonim ***** válasza:
1-es csak akkor van időkorlát, ha lejárt a forgalmija
2013. jan. 20. 15:31
 4/11 anonim ***** válasza:
Mi házunk előtt is van egy ilyen... Lassan 1 éve. Talán kiment külföldre vagy elmenet máshova az aki használná a családban és mivel majd nem sokára jön vissza, inkább fizetik rá az adókat stb. Olcsóbb, mint kivonni a forgalomból, visszahelyeztetni, addig tárolni valahol ugye, mert közterületen akkor nem tárolhatná... Bár nem mondom, hogy jót tesz neki. Legalább havonta egyszer illene elvinni egy 20-30 km-re, de ezzel azt sem teszik.
2013. jan. 20. 19:17
 5/11 szántóvető ***** válasza:
3-as biztos vagyok a 30 napban,majd ha lesz időm utánanézek.4-es,ideiglenesen kivonattam a forgalomból az autómat,nem került semmibe+nem fizetek biztosítást+teljesítményadót se,ez 1 év alatt több tízezer Ft megtakarítás.
2013. jan. 20. 19:30
 6/11 anonim ***** válasza:
Az enyém is áll kb. 3 hónapja, mert bedöglött az akksi. Vettem már újat, de mivel jelenleg alig lenne szükségem az autóra és nyári gumi van rajta, így várom a jobb időt, hogy beüzemeljem. Eladnám, de sz@rt sem kapnék érte, majd tavasztól használom újra.
2013. jan. 20. 19:35
 7/11 A kérdező kommentje:
Ez nem egy ilyen régi lepukkant autónak tűnik, talán ezért is tűnt fel. De értem, van ez így, hogy valaki hónapokra csak úgy otthagyja.
2013. jan. 20. 20:05
 8/11 szántóvető ***** válasza:
közterület foglalási engedélyz kell kérni az önkormányzattól.
2013. jan. 20. 20:34
 9/11 anonim ***** válasza:
szántóvető ne legyél biztos a 30 napban, mert az csak (van ahol a hatósági jelzés nélküli) mindenképpen az üzemképtelen gépjárműre vonatkozik (magyarul: lejárt forgalmi) ... ebben meg én vagyok biztos, mert már írtam ilyen önk.-i rendeletet
2013. jan. 20. 20:54
 10/11 anonim ***** válasza:
ugyanis nem tilthatod mint jogalkotó, hogy egy üzemképes jármű mennyi időre veheti igénybe a közterületet (már ha nem tilosban parkol)
2013. jan. 20. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!