Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi értelme van az elsősegély...

Mi értelme van az elsősegély vizsgának?

Figyelt kérdés

Nemsokára elkezdem a jogsit és felmerült bennem ez a kérdés.

Tehát minek kell a jogosítványhoz lerakni az elsősegély vizsgát?

Szerintem tök felesleges, úgyis elfelejtem kb. 2 hónapon belül meg a másik dolog az ha nincs az embernek affinitása hozzá rosszul lesz a vértől, akkor ezek után nincs miről beszélni.

Meg egyébként is ez nem olyan mint a kresz, mivel az ember azt mindennap használja ergo nem felejti el, az elsősegélyt viszont igen mert azzal nem találkozik nap mint nap.

Apukámnak is 20 éve van jogosítványa rendszeresen vezet, de még hála istennek egyszer sem kellet elsősegélyt nyújtania és ha most kéne vizsgáznia ebből tuti, hogy megbukna.

Én személy szerint az elsősegély vizsgának nem sok értelmét látom.

Ti mit gondoltok erről a dologról?

2009. aug. 30. 01:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szerintem az EÜ vizsga tök hasznos volt bajom nem származott belőle pár éve tanultam én is és el kell mondjam hasznos volt inkább mint nem..Nem is az autóvezetéshez kapcsolódó dolgok miatt hanem pl ha a kisgyerek fuldoklik hogy kezelem vagy ha megég valaki meg ilyen tök általános dolog amivel lehet ,hogy egyszer életet mentesz. Igaz ,hogy ha balesetet látsz akkor jobb ha nem nyúlsz a sérülthöz ,de legalább alapvető dolgokat megtanítanak.
2009. dec. 3. 15:04
 12/14 anonim ***** válasza:

Azért nem felejted azt el olyan hamar. Apukád azért bukna meg a 20 éves jogsival, mert anno még nem oktatták.

Hogy mi értelme van?

Amikor mész az utcán, balesetezel. Neked semmi bajod, de a melletted ülő feleségednek, vagy a gyerekednek artériás vérzése van. Sehol egy orvos, a mentő mire kijönne 5 perc után, a családod elvérezne, de mivel te nem kaptál semmi elsősegély oktatást, nem tudsz segíteni rajta/rajtuk, és a kezeid között hal/halnak meg. Nem tetszik ez a verzió ugye? Na ezért oktatják.

2009. dec. 3. 17:37
 13/14 anonim ***** válasza:

14 éves vagyok. tavasszal megyek jogsira. és sztem ez olyan, hogy aki nagy ívből sz@rik rá, az bemagolja, elfelejti. akit érdekel, az meg úgy is tudja. én ilyet igazából nem nagyon ismertem. a vár látványától nagyon rosszul vagyok. egyszer mentem az utcán szembe jött egy férfi. lehetett olyan 30-35 éves. és tiszta fehér volt a feje egy pillanat alatt. elkezdett fenhangon megszólalni, hogy: szédül...

én tudtam, hogy elájult, mert anno én is rengeteget elájultam. azonnal odamentem, de 13,5 éves fejjel nem sokat tudtam kezdeni egy 80 kilós izmos emberrel... hát kértem hogy segítsenek... kb a 20. ember jött oda! közepes forgalmú utca volt. pedig csak annyit kellett tenni, hogy fel kell emelni a lábát, hogy menjen a fejébe vér. csak hogy én nem bírtam volna 2 percnél tovább. ennyit erről...

2009. dec. 3. 18:15
 14/14 anonim válasza:

én elsősegélyt tanulok és versenyekre járok...persze így nehezebb elfelejteni de mégis ha egyszer megtanulod és olyan helyzetbe kerülsz hogy alkalmaznod kell, akkor biztosan eszedbe fog jutni, ha nem is teljesen de egy része biztosan!

én egy versenyen nyertem az elsősegély vizsgámat bár jogosítványom még nincs.és már több embertől hallottam ezt szóval nem minden esetben pénzfüggő.

2010. márc. 17. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!