Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mennyi a valószínűsége, hogy...

Mennyi a valószínűsége, hogy "eltörik" vagy "elhajlik" a kaszni?

Figyelt kérdés
Egy Dacia Breakról lenne szó, 1999es évjárat, és az alját nagyon megette a rozsda, vagyis leginkább a hátsó ülésnél a padló lemez teljesen ki van lyukadva mind a két felől, meg a küszöbök is kezdenek felfújódni a rozsdától. Sárvédők meg a többi elem rendben van sehol semmi jele a rozsdának, csak az alja... Első padlólemezek is rendben, csak a hátsó lyukasak. Az autó még 2 évet kihúzna így? És utána leadnám a méhbe. . . csak nem akarok már rá költeni sem, első autóm 3 éve megvan már.
2013. jan. 11. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogyan használod. Ha melósautónak, benne az ötfős kőművesbrigáddal és négy zsák cementtel, az utánfutón meg a betonkeverővel, akkor valószínűleg szépen meg fog rogyni a karosszéria. Nem arról van szó, hogy kettétörik, mint a Trabantok a hattyúnyaknál, egyszerűen csak "beül" az utastér, nem lehet majd zárni az ajtókat, lefittyen a csomagtér padlója, esetleg a hátsó tornyok kiszakadnak.

Ha nem terheled agyon, nem jársz vele rendszeresen terepen, akkor van rá esély, hogy ki fogja húzni. Csak szerintem az elkövetkezendő 2 évben legalább egyszer lesz majd műszaki vizsga, ahol elég keményen kell jattolnod, hogy ne vegyék észre az autó hibáit. Bár még mindig olcsóbb, mint a lakatolás, értem én.

Baj csak balesetnél lesz: a Dacia karosszériája amúgy sem egy Wertheim-trezor, de a rozsdás padlólemez és lassan "beérő" küszöbök jóvoltából egy kis csattanás is elég lehet ahhoz, hogy hátul megrogyjon. Vagyis lehet, hogy ha dugóban, kis tempóvel utolérnek, nem csak a csomagtérajtó horpad be (ahogy annak lennie kellene), hanem a hátsó futómű is kiesik a helyéről.

2013. jan. 11. 18:14
 2/9 A kérdező kommentje:
Általában a családdal 4en utazunk benne, javarészt jó utakon, nekem van a családba hajtásim csak. És ritkán van a csomagtartóba nehéz súlyú dolog. És igen tudom, hogy zsebbe kell majd műszakin nyúljak ez miatt, de csak ennyi a hibája a rozsda sajnos... És a lakatolást meg azért nem akarom, mert ha az autót megbontják és akkor lehet, hogy a "bele" jobban el lesz rohadva és akkor csomó pénz lenne. Ezért nem akarok költeni rá, meg amúgy sem ér annyit az autó. Akkor szépen járva még kihúzható a 2 év, köszönöm a válaszod.
2013. jan. 11. 18:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Én nem kockáztatnám az egész családot. Nem a padló a gond (bár az is kínos ha valakinek belyukad a talpa alatt), hanem a küszöbök. Nem vagyok karosszérialakatos, de az egy zárt szerkezet, mire kívülről elkezd látszani belül elég nagy lehet a gond.

Gondolom erdélyi vagy (mármint a 99-es Daciából) - ha nem éri meg javíttatni, de lehet nagyon-nagyon olcsón venni, akkor lehet egy rohadás nélkülire érdemes lenne beruházni.

De ha ezt nem is teszed meg, legalább nézesd meg olyannal aki naponta javít Daciákat - valószínűleg pontosabban meg tudja mondani mikor fog széthullani a masina, mint mi innen a monitor elől.

2013. jan. 11. 18:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen Erdélyi vagyok. És lehet, hogy megnézetem lakatossal, csak, hogy vessem egy szemet rá. Az a helyzet, hogy Daciát itt mindenki tudd szerelni, köztük én is, csak a lakatoláshoz nem értek. És most, hogy mondtad a küszőbőt, kimentem és alája néztem... és igen most láttam meg, hogy ki van az anyós ülés felől lyukadva. Ami az olcsóságot illeti, tényleg olcsón hozzá lehet jutni ilyenhez, csak most a házat újítjuk, és oda kellene a pénz leginkább. Ezért is nem akarok autóra költeni. És a házat nagy valószínűséggel 1 éven belül elvégezzük, és lesz még egy évem autóra gyűjteni. Mert, ha most leadnám a "dáknak" vagy a méhba, akkor kapnék érte jobb esetben 800 lej vagyis olyan 50.000 forintot, és ennyi pénzel ilyet nem kapnék már, vagyis csak régebbit de az is olyan zsákba macska lenne, ennek tudom az előéletét. Tegnap is -24fokban első kulcsra indult, fékek nagyon jók, minden elektromos dolog megy benne, csak a rozsda dolgozik...
2013. jan. 11. 19:01
 5/9 anonim ***** válasza:

Bocs! De ne adj isten ha széthullik a családod alatt, és csinálsz egy katasztrófát,

akkor ki fog beköltözni a felújított házba???

2013. jan. 11. 19:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem semmi bátor családod van. Én tuti be nem szállnék ilyen autóba, hiába ajánlanák fel, hogy elvisznek, még szakadó esőben is megvárnám a buszt! 2 év nagyon hosszú idő, biztos, hogy nem közlekednék így azzal az autóval. Nem is kell komoly baleset és az autó darabokra fog hullani. Veletek együtt. Főleg, hogy romániában laktok. Sok román sofőr, hát bátrak vagytok, azt el kell ismerni! De igaza van az utolsónak, nem lesz ki beköltözzön a szépen felújított házba!
2013. jan. 11. 19:40
 7/9 A kérdező kommentje:

Széthullani nem fog az szinte biztos, nem egy ismerősnek volt Daciája, és sosem volt olyan, hogy a hátsó tengely, vagy valami leszakadt volna menet közben. Igaz, hogy ha balesetet szenvedek, akkor sokkal kisebbek az esélyeim, hogy élve kiszállok, mint egy nyugatibb autóból. De én nem azért vásároltam autót, hogy összetörjem, tudom mehetek én szabályosan, ha valaki belém jön, ezt felmértem és igen vállalom. Csak attól tartok vagy tartottam hogy "összecsuklik" az autó alattam, de akkor maximum megereszkedhet csak. Az ajtók nagyon jól csukodnak, záródnak, semmi gond még, ismétlem még.

Így nézz ki az autó(vagyis ilyen típus):

[link]

[link]

2013. jan. 11. 21:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Jó irányba indulsz azzal, ha megnézeted a lakatossal - persze lehetőleg olyannal, akit az ismerősök ajánlanak vagy dolgoztattak már vele. Akkor legalább nagyobb az esélye hogy megbízható - találkoztam olyan kar.lakatossal aki mindent szét akart vágni aztán újra összerakni... :D

Sajna vannak kocsik amik rohadnak - például a nyolcvanas évekbeli Roverek is megállíthatatlanul. Meg a kilencvenes évek eleji Fordok. Meg úgy néz ki a Dacia sem jobb.

Nekünk is volt valamikor 1310-esünk, sima is meg kombi is. A kezelési útmutatója még megvan valamelyiknek. Meg anyám gyakran emlegeti, hogy milyen gyorsan szedett ki a hátsóülésről és rohant velem el a kocsitól, amikor elkezdett füstölni. Pedig csak a szelepfedél alól nyomta ki az olajat a kipufogócsonkra. :D

2013. jan. 11. 21:58
 9/9 anonim ***** válasza:

*ja, 3 éves komoly fiatalember voltam amikor anyám azt hitte kigyullad a sárga kombi... :)

Azt az autót egyébként két évesen újra kellett festetnie apámnak, annyira jött ki rajta a rozsda - aztán elcserélte piros lépcsőshátúra, hátha az jobb lesz. Abból csak minden megálláskor lecsöppent egyetlen csepp olaj, más gondja nem volt. :D

2013. jan. 11. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!