A tavalyi télen volt rá esély, de felrobbantották a torlaszokat, pedig úgy örülnék ha egyszer teljesen befagyna, mint ahogy az öregek mesélik, a múltban ez gyakran előfordult. Legalább egyszer életemben szeretnék száraz lábbal - nem hídon - átkelni a Dunán, és nem érdekel a sok szállítmányozó siráma.
Ha mondjuk nagy gerendák segítségével vagy máshogy feltorlaszolom a jégtáblákat, és befagy az egész folyófelület, azért engem megbüntethetnének?
Azért nem engedik befagyni mert az olvadásnál akkora árvíz lesz hogy abba bele lehet gebedni. És akkor neked van kedved kimenni homokzsákokat pakolni? Plusz ha befagy akkor a víz feltorlódik és akkor olvadásnál egy pokol lesz ott.
Gondolj bele így is szegénység van és még veszítsék el a házukat egy árvíz miatt meg mindenüket, ennyire kell ez neked?
Oké a régmúltban nem tudtak védekezni ezzel ott ez volt a megszokott de azóta már más világ lett több ház épült nincs pénz újra. Gondolkozz el ezen.
Neked ez az álmod hát ez van más világ lett azóta. Ha annyira át akarsz sétálni akkor jézusnak kell lenned.
2013. jan. 10. 15:51
3/13 anonim válasza:
No meg amikor még nem voltak hidak a Dunán, nem kellett attól tartani, hogy majd a jégmozgás, a jégnyomás a hidak lábazatát esetleg megroppantja, és ezáltal a stabilitás veszélybe kerül. Óriási tömegszerencsétlenség lenne, ha valamelyik híd a jégnyomás miatt összeroppanna!
Így van, gyere a Tiszára, ez be szokott fagyni, és elég széles ahhoz, hogy nyugodtan lehet rajta gyalogolni.
2013. jan. 10. 16:01
4/13 anonim válasza:
Régen nagy árterek voltak, most például Pestnél ki van építve a folyómeder. Na azt a jég gyönyörűen szétnyomná, ami azzal járna, hogy megrogynak a Duna-parti épületek. Ha itt csinálnál jégtorlaszt, tuti hatalmas büntetést kapnál, mert nem csak milliárdos károkat okoznál, hanem még a világörökség részeként nyilvántartott Duna-partot is tönkretennéd.
2013. jan. 10. 16:04
5/13 anonim válasza:
Akkor azt is magyarázza el valaki, hogy a Tiszát miért hagyják befagyni? A Duna hajózási útvonal, azt azért nem engedik befagyni. Persze a Tiszát sem engedik fenékig fagyni, előtte robbantani szokták.
2013. jan. 10. 16:08
6/13 anonim válasza:
Én eddig sehol nem láttam olyat a Tiszánál, hogy ne lett volna oldalt bőven ártere. Szóval ott talán nem gond, mert az ártérben nem tesz kárt a jég.
2013. jan. 10. 16:12
7/13 anonim válasza:
A Duna jelentős hajózási útvonal, ha befagyna akkor az árufuvarozás megbénulna rajta. Az esztergomi Suzukikat is a Dunán szállítják, ha befagyna akkor leállna a gyár.
2013. jan. 10. 18:29
8/13 anonim válasza:
ha a jeget feltorlaszolod és összefagy akkor abból később hatalmas árvíz lesz és gondolj pl a Szentendrei szigetre ( én is ott lakok) olyan árvíz lenne hogy emberek ezreinek olyan súlyos anyagi káruk származna belőle hogy nem tudnák helyrehozni, állatok és emberek is meghallhatnak benne... ne haragudj de én pl ezt személyesen nem szeretném... nem érdekel hogy az az álmod hogy át gyalogohass a Dunán ha ennek az az ára hogy egy csomó ismerősöm és szerettem elvesztheti a lakóhelyét vagy rosszabb esetbe állatát, szerettét... menj a Tiszára és gyalogolj át ott...
2013. jan. 17. 18:56
9/13 anonim válasza:
höhö, azért nem kell a kérdezőt letolni, szerintem egy Dunától távoli, laikus embertől tök megszokott egy ilyen idióta kérdés, ráadásul mostanra valsz rájött, mekkora marhaság járt a fejében... meg arra is magyarázatot kaphat, miért kerül címlapra akár *EGYETLEN EGY* darab dunai jégtörőhajó elvesztése is... utána lehet gondolni a következményeknek, de ezt már mindenki magában tegye :)
2013. jan. 23. 22:55
10/13 A kérdező kommentje:
Nem jöttem rá semmire, még mindig át akarok sétálni a Duna felszínén. Ráadásul megígértem a barátnőmnek, hogy egyszer (híd és hajó nélkül) a Duna közepén akarom megcsókolni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!