Ha egy gyalogos a zebrán megy át, akkor az autónak nem szabadna áthajtani előtte, ugye?
Nem ám,ha már rálép a gyalogos a zebrára a másik oldalon közeledő autók is megállnak a zebra előtt Németorszégban.
1000,- Euro-t fizet,aki ezt nem tartja be.
Sok okos külföldöt majmolja hogy ott mi van !!Hogy ott mekkora büntetések vannak.
Igen, de a fizetések ??Eleve nem engedtem volna Magyarországot az unióba míg nem csak az árakat hanem a fizetéseket nem emelik a nyugati szintre!!!
Sőt azt nem veszik figyelembe hogy ott a gyalogosok is betartják a szabályokat.
A zebrán a gyalogosok mindíg betartják a szabályokat. Nem?
Vagy mégis ott mit kéne csinálni?
Mi a különbség egy külföldi,és egy magyar zebra között ??
Egyébként toljad csak neki nyugodtan.Az a jövő !
A KRESZ úgy határozza meg, hogy ha jelzi az átkelési szándékát (vagyis ott áll), akkor meg kell állni és átengedni. És ilyenkor valóban nem lehet az álló autót kikerülni másik autónak.
Amúgy objektíven nézve, sem az autósoknak, sem a gyalogosoknak nincs közlekedési kultúrájuk. Ha gyalog vagyok, a Lehel úton rendszeresen 10-15 autót számolok meg a zebránál, mire valaki átenged. Sofőrként pedig rendszeresen 30-40-el kell mennem (pl. Izabella utca), mert már rutinból tudom, hogy tízperces út alatt ketten-hárman tuti kiugranak elém a semmiből. A múltkor kisgyermekes anyuka indult neki úgy keresztbe az úton, hogy el se nézett arra, ahonnan a forgalom jön...
Németországról meg annyit, hogy volt olyan, hogy zebránál úgy állt meg nekem egy autós, hogy neki volt zöld. Én meg álltam, mint a hülye, hogy ilyen is van..? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!