Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért vagyok ilyen béna? Mit...

Miért vagyok ilyen béna? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Már csak 1 órám van hátra a vezetésből,aztán lehet vizsgázni vagy pótórákat venni.

Nem görcsölök rá és nem ülök feszülten a kormány mögött,mégis egyszerűen nem megy.A vezetés része az még oké,de a parkolás...Valami szörnyű.Sosem sikerül elsőnek,és azt se tudom mit kell csinálni.Persze az oktató elmagyarázza mindig,de hiába,mert nem megy.Sosem tudom,hogy akkor most merre korrigáljak,mennyire menjek és egyátalán nem érzem az autót,nem tudom mikor megyek neki a másik kocsinak stb.

Mit csináljak? Nem akarok hónapokig még pótórákat venni,nem valami olcsó:/

2012. nov. 18. 13:27
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha még nem vettél pótórákat eddig,csak a kötelező órák telnek le,akkor mindenképp vegyél.Mert olcsóbban jössz ki mintha megbuknál.Szerintem a baj csak annyi,ahogy írtad is,hogy nem érzed még az autót.
2012. nov. 18. 13:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Mindenképp pótórákat akarok venni,csak azok számát akarom lecsökkenteni,hogy azért ne 500× menjek.De más miért érzi,én miért nem?:(
2012. nov. 18. 14:22
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A parkolás szerintem a legnehezebb és pl amikor én tanultam, rutinpálya után, már csak az órák vége felé kellett parkolnom, akkor is én szóltam rá az oktatóra, hogy nem ártana..Ahogyan én csináltam : Osztottam, szoroztam és arra következtetésre jutottam, hogy jobban járok ha veszek egy autót, még mielőtt meglesz a jogsim és azzal gyakorolok, természetesen nem forgalomban! Mondjuk nekem mázlim volt, mert a melóhelyemen van egy teremgarázs, ahol annyit gyakorolhattam a parkolást, amennyi üzemanyagra volt pénzem :D Visszagondolva, pót órákra szerintem a gatyám is ráment volna, de így megoldódott és vizsgán is csak ámultak :D Neked is azt tanácsolom, ha mondjuk van kertetek, vagy esetleg kimenni ismerőssel a teszkó parkolóba és ott gyakorolni a parkolást:)
2012. nov. 18. 15:52
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondom hogy ne vegyél pótórákat, de ha van autótok, akkor szerintem azon kéne gyakorolj egy kicsit, teljesen más mikor nem ül melletted az oktatód, meg lehet az is jót tesz, ha más autón is gyakorolsz. Ja és a parkolást az udvaron is tudod gyakorolni, ha meg nincs udvar, keresel egy elhagyatott helyet.
2012. nov. 18. 18:07
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem akarom az oktatódat sérteni,mert persze hogy elmagyarázza...minden oktató elmagyarázza,hiszen ez a dolguk, csak az a nem mindegy, hogy hogyan magyarázza el. Nekem is most jött meg a jogsim 4 napja, lényege a dolognak annyi, hogy az én oktatómnál voltak olyan bénázó emberkék hogy amikor balra ment jobbos jelzőt rakott,átment a piroson, a parkolás meg valami katasztrófális....de ahogy telt az idő és többet vezetett az illető, kb a 4. alkalommal már nem volt probléma,mert az oktatóm a szájába rágta neki precízen hogy mikor szedje alá,mennyit tekerjen,mit nézzen stb.a parkolásnál.Nem volt aztán probléma... akármilyen rossz,bénázó tanuló került hozzá,ez az oktató megtanította vezetni,parkolni,közlekedni.Bár minden oktató ilyen lenne.Nem volna senki aki bénázna.Mondd az oktatódnak, hogy magyarázza el szájbarágósan a parkolást.Nézz ki magadnak egy pontot(pl. tolatva parkolásnál)legyen --JOBBRA HÁTULJÁVAL --,:Én Wolksvagen Bora-val vizsgáztam.

Tolatásnál nekem így tanította az oktatóm pl.:jobbra hátuljával való parkolás.: Mindenki tudja ugye hogy egy parkolási sáv vonalai milyen szélesen vannak felfestve.Tolatva parkolásnál nekem csak annyit mondott, hogy nézzem ki azt a parkolási lehetőséget először,ahova majd jobbra hátuljával betolatok.Kérdezte megvan?Mondom igen.És akkor mondta, hogy attól a parkolási sávtól álljak fentebb az autóval +3 parkolási sávnyit (remélem eddig stimm).Így is történt feljebb álltam az én parkolási sávomra rászámolt +3 sávval.Aztán azt mondta, hogy kezdjek el lassan vissza tolatni a parkoláshoz kiválasztott hely irányába (hátra ugye), és amikor a jobb oldali visszapillantó tükör egyvonalba esik majd a parkolási helyemtől fentebb számolt harmadik sáv közepével (ami szinte melléd esik,mert ezért álltál fentebb ugye),akkor kezdjem el szép fokozatosan jobbra alászedni (persze közbe tolatsz is), közben figyeled a két visszapillantó tükröt, hogy nehogy belekoccanj a parkolási sávod mellett parkoló autókba (tehát korrigálj jobb és bal tükörbe nézve)- .Amikor már az autó fara beérkezett a sávba és még tolatsz is közbe ugye,addig ne szedd vissza egyenesbe a kormányt,míg az autó orra egyenesbe nem esett, tolatsz még egy picit és kész. :)

Persze ez most egy wolksvagen Bora autó hosszúságával megfelelő autókra igaz.Rövidebb autóknál nem kell 3 sávnyi hellyel fentebb menni.De ennyit az oktatód segíthet, vagy pedig figyeld meg tolatva parkolásnál,például jobbra hátuljával,amikor mondja az oktatód hogy "na akkor most kezdjük el szedni"....mikor ezt a mondatot kiejti a száján, egyből nézd meg, hogy a jobb visszapillantó tükör, a melletted levő adott parkolási sáv mely pontjával esett egyvonalba.Ha megjegyzed hogy hol szedted alá,a sáv melyik pontjától tekerted a kormányt, már csak azt tudd meg, hogy ez a sáv, a te sávodra számolva hanyadik sávra esik.A kormányt meg közepesen lassan tekerd és közbe tükrök és korrigálgatás tolatás közben+amit még leírtam.

Remélem segítettem! :)

2012. nov. 18. 23:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Még ami fontos nagyon! Amikor tolatva parkolsz, egy legyen az eszedbe mindig!---> Amerre forgatod a kormányt,az autó fara mindig abba az irányba fog elmozdulni, ne gondolkodj azon hogy hú most akkor merre is kell tekerni korrigálásnál....ha jobbra tekered a kormányt,akkor jobbra megy a fara, ha balra tekered,akkor meg balra fog.
2012. nov. 18. 23:07
 7/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm,persze,hogy segítettél!:)

Egyébként az oktatóm jófej,hasonlóan magyarázta,mint te és minden parkolásnál mondja a dolgokat,szóval tényleg türelmes,segítőkész.csak én vagyok a béna.

egyébként én passat-al vagyok:)

2012. nov. 19. 20:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm!
2012. nov. 19. 20:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Én írtam a regényt: Örülök hogy segítettem! :) Sok sikert!Csak ügyesen!Én is béna voltam,mert közeledett a vizsga,az előtt meg agyba főbe dícsért,az utolsó hetem katasztrófális volt az oktatóm szerint, a vizsgán viszont nagyon jó eredményt értem el :) Hibátlan lett :) A vizsgadrukk a vizsganap előtti napokon ki fog hatni ,már sokkal előtte is de ez normális nem kell megijedni.Majd érzed,hogy hiába tudod hogyan kell mit csinálni,jól gondolod de mégsem úgy csinálod! :) Gondolom ismerős!Hát ez a vizsgadrukk! :) Nincs baj!

Kitartás!

2012. nov. 19. 22:02
 10/10 Körmendi Flórián válasza:
Biciklizz :D
2013. febr. 5. 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!