Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha 150km/h-val mentem 60...

Ha 150km/h-val mentem 60 helyett és lefényképeztek mire számíthatok és mennyi idő múlva?

Figyelt kérdés
a jogsimat is elveszik??
2009. aug. 9. 17:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
58%

mire számíthatsz?

hát, sok jóra nem :)

a jogsid azt bitosan elveszik és remélem soha nem is kapod vissza.

az ilyen önjelölt laudák miatt halnak meg emberek az utakon...

2009. aug. 9. 17:18
 2/14 A kérdező kommentje:
mondjuk a feleségemnél megindult a szülés..te bunkó
2009. aug. 9. 17:20
 3/14 anonim ***** válasza:
79%
mondjuk, akkor meg duplán voltál felelőtlen - nem csak a saját életed veszélyeztetted, hanem a leendő gyermekedét is!
2009. aug. 9. 17:32
 4/14 anonim ***** válasza:
45%

Valószínűleg elveszik a jogsidat és még pénzbírságra is számíthatsz. Ha küldik a papírt, szépen írj egy kérelmet (fellebbezést?), amiben leírod az okát a gyorshajtásodnak. Esetleg felhívod az ügy előadóját - ez majd szerepelni fog a papíron - és megbeszéled vele személyesen vagy telefonon. Ha úgy gondolja, hogy méltányolja az okot, akkor esetleg enyhítenek a büntetésen. A gyerek születési anyakönyvi kivonatával tudod esetleg bizonyítani, hogy abban az időben tényleg sietős lehetett a dolgod.

//Amúgy meg csúnya dolog valakit lebunkózni. Miért nem írtad ki már a kérdésnél, hogy milyen okod is volt ennnyire sietni. Nem kell azt nekünk kitalálni, hogy nem csak fittipaldiztál :-)//

2009. aug. 9. 17:35
 5/14 anonim válasza:
58%
ha már gyereked lesz azért annyit tanulhattál volna az élettől, hogy mi jár a gyorshajtásért
2009. aug. 9. 17:50
 6/14 anonim ***** válasza:
75%

130-300.000Ft nem tudom pontosan. Én nem oltogatok, de családtaggal ekkora sebességgel nem mennék.

[link]

2009. aug. 9. 18:03
 7/14 anonim ***** válasza:
59%

Ráadásul nem csak úgy jön a baba, még 5 perces fájásoknál is van egy óra a bejutásra.

Jogsit nagy eséllyel elveszik, a büntetés ekkora sebességátlépésnél 300.000.- forint.

És kisfiú, vagy kislány.

2009. aug. 9. 18:10
 8/14 anonim ***** válasza:
37%
Na én se vagyok egy kisangyal, de ahol 60 a megengedett, ott életveszélyes a 150. Jobban kéne vigyáznod a családodra és a többi közlekedőre!!!
2009. aug. 9. 18:28
 9/14 anonim válasza:
53%

Kérdező:leoltottad ám az 1.válaszolót:SS

Honnan kellett volna tudnia,hogy a FELESÉGEDNEK MEGINDULT A SZÜLÉSE?:SSS

Idióta:SSS

amúgy meg meg is érdemled,hogy elvegyék a jogsid...és büntessenek is meg...felelőtlen vagy!!!

2009. aug. 9. 18:44
 10/14 anonim ***** válasza:
57%

A 410/2007-es Kormányrendelet (a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegések köréről, az e tevékenységekre vonatkozó rendelkezések megsértése esetén kiszabható bírságok összegéről, felhasználásának rendjéről és az ellenőrzésben történő közreműködés feltételeiről) 1. számú melléklete alapján a következőképpen állapítják meg a fizetendő bírságot:

- mivel 60-as tábla volt ott, ahol bemértek, (tehát 50 és 100 km/h közötti), és 150-nel mentél, így 90 km/h-val lépted túl a megengedett legnagyobb sebességet. 75-90 km/órás túllépésért 130.000 Ft-ot, 91-105 km/órás túllépésért 200.000 Ft-ot fizetsz. (Ha tehát 135-150 közötti sebességgel mértek be, 130ezret, ha mondjuk 151-gyel, akkor 200ezret fogsz fizetni.)

A rendelet szerint "az (1) bekezdésben meghatározott bírságot kiszabó határozat méltányosságból történő módosításának, visszavonásának nincs helye." Ezért enyhítésre nem számíthatsz.

Hogy mennyi idő múlva: "(...)beszedett bírság összegét a bírságot kiszabó határozat jogerőre emelkedésétől számított 30 napon belül (...) kell befizetni."

A bírságot kiszabó határozatot meg azt hiszem, szintén nagyjából egy hónapon belül fogod megkapni. Ellene nagyjából két hétig fellebbezhetsz, ha nem teszed, jogerőre emelkedik. Onnantól van 30 napod befizetni. Ha fellebbezel, időbe telik, míg elbírálják. Mindent egybevetve, nagyjából az eseménytől kezdve olyan 3 hónapon belül számíts rá.

2009. aug. 9. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!