Gépjármű átíratás határideje 15 nap? Okmányiroda nem tud ennyi időn belül időpontot adni!
Most ilyenkor mi van? Egy hetem maradt, hogy elintézzem, de most nézem az időpontokat az internetes foglalási rendszerben, és 29-e a legközelebbi!!!
Továbbá valahol azt olvastam, hogy csak hivatalos formanyomtatványon fogadják el az adásvételi szerződést. Nos mi az autót Németországban vettük, egy kétnyelvű adásvételi szerződést írtunk, amin szerepel minden lényeges tartalmi elem, de mégsem ugyanaz, mint a hivatalos verzió. De könyörgöm, a hivatalos magyart hogyan tudtuk volna aláíratni egy magyarul nem beszélővel??? Mielőtt kiutaztunk, a férjem megkérdezte az okmányirodában, és egy hölgy azt mondta neki, hogy jó az a formanyomtatvány. Én most elkezdtem kételkedni.
Ha azt mondták hogy jó, akkor az okmányirodás alkalmazottra kell hivatkozni - remélem a nevére is emlékszel.
Nem tudom hogy megy a behozatal manapság, de ha egy Mo-i autót a hivatali időpontok miatt nem tudsz átiratni, akkor adnak igazolást, hogy adott dátumra van időpontod, akkor fogod átiratni - így nem büntetnek meg. Holnap telefonálj nekik és panaszold el hogy nem tudsz 15 napon belülre időpontot foglalni - és kérdezd meg mit lehetne tenni hogy ne legyen gond a 15 napon túli átírásból.
Közben felhívtam őket telefonon, és volt időpont korábbra is, így nincs gond. Az internetes időpontfoglalóban nincs benne az összes létező időpont. Ja, és közölte velem a hölgy, hogy 30 napos a türelmi idő! JA? Akkor miért írják mindenhol, hogy 15 nap.
További meglepetések:
- Eredetvizsgálat nem kell!!! (Mindenhol azt írják, hogy kell)
- Nincs átírási költség!!! (Ezt sem értem, de annál jobb!)
Már csak az adásvételi miatt izgulok, hogy elfogadják...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!