Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Gépjármű átíratás határideje...

Gépjármű átíratás határideje 15 nap? Okmányiroda nem tud ennyi időn belül időpontot adni!

Figyelt kérdés

Most ilyenkor mi van? Egy hetem maradt, hogy elintézzem, de most nézem az időpontokat az internetes foglalási rendszerben, és 29-e a legközelebbi!!!

Továbbá valahol azt olvastam, hogy csak hivatalos formanyomtatványon fogadják el az adásvételi szerződést. Nos mi az autót Németországban vettük, egy kétnyelvű adásvételi szerződést írtunk, amin szerepel minden lényeges tartalmi elem, de mégsem ugyanaz, mint a hivatalos verzió. De könyörgöm, a hivatalos magyart hogyan tudtuk volna aláíratni egy magyarul nem beszélővel??? Mielőtt kiutaztunk, a férjem megkérdezte az okmányirodában, és egy hölgy azt mondta neki, hogy jó az a formanyomtatvány. Én most elkezdtem kételkedni.

2012. okt. 14. 23:41
 1/7 anonim ***** válasza:

Ha azt mondták hogy jó, akkor az okmányirodás alkalmazottra kell hivatkozni - remélem a nevére is emlékszel.

Nem tudom hogy megy a behozatal manapság, de ha egy Mo-i autót a hivatali időpontok miatt nem tudsz átiratni, akkor adnak igazolást, hogy adott dátumra van időpontod, akkor fogod átiratni - így nem büntetnek meg. Holnap telefonálj nekik és panaszold el hogy nem tudsz 15 napon belülre időpontot foglalni - és kérdezd meg mit lehetne tenni hogy ne legyen gond a 15 napon túli átírásból.

2012. okt. 15. 00:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ez lesz.
2012. okt. 15. 08:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Írásban nyilatkozzon, hogy nem adott időpontot, de te időben kérted.
2012. okt. 15. 08:33
 4/7 A kérdező kommentje:

Közben felhívtam őket telefonon, és volt időpont korábbra is, így nincs gond. Az internetes időpontfoglalóban nincs benne az összes létező időpont. Ja, és közölte velem a hölgy, hogy 30 napos a türelmi idő! JA? Akkor miért írják mindenhol, hogy 15 nap.

További meglepetések:

- Eredetvizsgálat nem kell!!! (Mindenhol azt írják, hogy kell)

- Nincs átírási költség!!! (Ezt sem értem, de annál jobb!)

Már csak az adásvételi miatt izgulok, hogy elfogadják...

2012. okt. 15. 09:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Azért kíváncsi vagyok milyen járműátiratás lesz ez... Se vagyonszerzési illeték, se eredetiségvizsga.
2012. okt. 15. 09:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Két okmányirodát is megkérdeztünk, két külön városban. A lényeg éppen az, hogy mivel külföldről hoztuk be, így meg kell fizetni a regisztrációs adót, ami önmagában is hatalmas összeg, tehát az adót az állam felé ezzel letudtuk. A vagyonszerzési illeték csak Magyarországon belüli adás-vételnél van. Ebből kifolyólag eredetvizsga sem kell. Ha két különböző ügyintéző ezt mondta, biztos nem lehet téves az info.
2012. okt. 16. 09:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Jó tudni, hogy ha az ember vásárol egy autót, már a vásárlás napján meg kell kötni rá a kötelezőt, ellenkező esetben a biztosítással le nem fedett napokra fedezetlenségi díjat számolnak fel, ami 300-600 Ft/nap közötti összeg a kocsi teljesítményétől függően. Apunak adtam el a kocsit, de nem vitte el azonnal, ott állt a garázsomban, és azt gondoltam, ráérünk a biztosítással. Hát most fizethetünk 14 napi díjat a tudatlanságunkért!!!
2012. okt. 29. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!