Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha friss B-s jogsival viszek...

Ha friss B-s jogsival viszek tréleren egy autót azért mennyire büntethet meg a rendőr, ha egyáltalán megbüntethet?

Figyelt kérdés
2012. okt. 9. 17:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Erről beszélek én is. Paraméterektől függően simán beleférhet a "B" kategóriába a tréleres megoldás.

1-2 "túlképzett" meg dobálózik itt az "E"-vel, ami elég félrevezető.

2012. okt. 10. 20:02
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszi a felvilágosítást. Gondoltam, hogy nem kell E kategória egy tréler miatt. Akkor ha jól értem a tömeg a lényeg. Pl egy egytengelyes tréleren hozok egy kibelezett kocsit, aminek a súlya 500 kg, akkor ez simán belefér a B-be.

A kérdésem még annyi, hogy sehogy sem lehet megkerülni a kezdő vezetői engedélyt, hogy hamarabb vihessek akár csak egy napra is trélert?

2012. okt. 10. 22:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem igazán lehet megkerülni sajnos.

Meg amit még esetleg jól jöhet:

1 tengelyesnek számít a futó ha 1m-en (asszem enny) belül van a kerekeinek a távolsága.

Mert ugye sok tréler 2 tengelyes, de az csak 1-nek számít.

2012. okt. 11. 15:25
 14/16 anonim ***** válasza:

Nem lehet megkerülni, esetleg megkérsz egy olyan embert hogy vezessen, akinek nem kezdő a vez. engedélye.

Egyébként én sem értem igazán ezt hogy miért nem lehet húzni, saját családunkból kiindúlva: Apám tanított vezetni engem is meg anyámat is, anyámnak az is sokáig tartott hogy ne hátrafele fordulva tolasson mert egyszer alászedte a kormányt, nem figyelt, és az autó eleját húzta meg, apám elég sokáig, talán fél évig is tanította, de feladta, anyám néha előrenéz már hogyha tolat(haladás). Őneki már van vagy 20 éve jogsija, ergo húzhat utánfutót, egyszer kellett neki húznia, 10 km múlva félreállt és átadta, mert őt zavarta(??) az utánfutó.

Én pedig még a kezdő jogsimmal bátran elhúzom.

De ismerek ilyet férfiba is, szóval nem a nőket szidom, csak ezt tudom személyesen.

A kérdésre visszatérve, én nem egyszer húztam már utánfutót, általában csak ilyen rövidebb 40-50 km-es szakaszon, de voltam már utánfutóval pesten is, nem állítottak meg egyszer sem, pedig már egy pár km-et húztam.

A két évem jövő augusztusban jár le, de addig is ugyan úgy elhúzom ha kell, max kifizetem a birságot, meg újrakezdődik a két év

2012. okt. 11. 16:20
 15/16 Motorosmedve válasza:
Megint megy az okoskodás... Ha dupla tengelyes a tréler és 750kg fölé van vizsgáztatva, akkor a sima "B" nem elég! Nyilván 750kg alá is lehet vizsgáztatni és akkor mehet "B" jogsival, de akkor nem rakhatod rá az ennél nehezebb rakományt (járművet)... Hozzáteszem, hogy ezt nagyon keményen veszik a rendőrök, főleg, ha KPM-esekbe bele szaladsz.
2012. okt. 22. 12:28
 16/16 anonim ***** válasza:
Aztán miért ne húzhatna egy mondjuk 2 tonnás kocsival egy 1 tonnás pótot "B" kategóriával? Ha nem értesz hozzá, minek okoskodsz?
2012. okt. 22. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!