Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ilyen helyen meg szabad állni?

Ilyen helyen meg szabad állni?

Figyelt kérdés
Ha egész nap vezet az ember, és hirtelen rátör a fáradtság, megteheti-e, hogy valamelyik bevásárlóközpont parkolójában megáll, és pihen egy órát, mielőtt továbbmegy? Vagy csak akkor lehet megállni, ha vásárol is valamit az ember?
2012. aug. 15. 21:36
 1/5 anonim ***** válasza:
68%
Ahol vásárláshoz van kötve, ott legalább egy zsemlét kell venni, vagy fizetni a parkolásért. Máshol akár több napot is ott maradhatsz.
2012. aug. 15. 21:42
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Dehogyis. Persze, hogy megállhatsz. Én az Arena pláza parkolójában szoktam például rendszeresen megállni. Nem veszek semmit, csak pihenek, kimegyek a teraszra, ilyesmi. Ott vagyok köztes időben, két intéznivaló között, mikor hazamenni nincs idő. Bárhova beállhatsz, pihenhetsz, azzal se foglalkozz, ahol olyan parkoló van, hogy csak a vásárlók részére. Van ahol ez ki van irva. Ilyen pl. Újpesten a hidnál az Atlantis bár, ahol lehet biliárdozni. Mellette van egy festéküzlet vagy mi. Oda szoktam állni ha nincs hely máshol. Kutya se vontatta el az autómat, nem fognak mindenkit követni, aki ott kiszáll az autójából. Pláza parkolóházba is beállhatsz ugyanigy, fizetősbe is, ahol az első óra ingyens akkor is, ha 55 percet ott van az autód, nem veszel semmit és elmész.
2012. aug. 15. 21:43
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam :) Ugyanis ma Kecskemét-Nyíregyháza-Kecskemét távot jártam meg, és mikor visszafelé beértem Abonyba, már kezdtem igencsak lekókadni... megláttam egy SPAR-t, beálltam a parkolóba, és szundítottam egy órát, bár csak reménykedtem benne, hogy szabad is... de biztos, ami biztos, vettem egy üdítőt is. :P
2012. aug. 15. 22:03
 4/5 anonim ***** válasza:
78%

A szabad és lehet nem ugyanaz. Elvileg a vásárlóknak fenntartott, kiépített parkoló nem ejtőzésre való. De legtöbb helyen nem nagyon törődnek vele. Értékhatárhoz nincs kötve a vásárlás, az üdítővel „kifizetted” a parkolást.

Ember sincs arra, hogy azt vizslassák, ki miért állt be, meg amíg nem rontja az üzletmenetet, nem foglalkoznak vele. Pedig lehetne. Pl. a maglódi Auchannál rendszeresen látok kamionokat. Egy elfoglal egy teljes sort, s nem egy-két órára, hanem van, amikor egész hétvégét.

De bárhogy is legyen, szabályos vagy szabálytalan helyen pihenni jobb, mint kimerülten balesetezni.

2012. aug. 15. 22:13
 5/5 anonim ***** válasza:
70%

Utólsónak:

"Pedig lehetne. Pl. a maglódi Auchannál rendszeresen látok kamionokat. Egy elfoglal egy teljes sort, s nem egy-két órára, hanem van, amikor egész hétvégét."

Igen, de:

1. A kamionos lehet,hogy oda vitt árút.

2. A kamionosok kénytelenek megállni ott ahol tudnak, ugyanis a vezetési és pihenő idejüket egy gép szabályozza, a menetíró, közismertebb nevén a tachográf, és ha nem tartják be a pihenőket akár több százezres büntetést is kaphatnak, és ha már kénytelen a hétvégi pihenőjét az otthonától távol, a kamionban tölteni, azért teszi azt bevásárló központok közelében, mert:

3. A kamionosok általában az ilyen nagy bevásárló központokban szoktak bevásárolni az útra, esetenként akár egy két hétre valót is, lévén nem mindig és mindenhol van lehetőségük kedvező áron vásárolni, ilyenkor nem két forintot szoktak otthagyni a kasszánál, valamint még egy dolog miatt, amiről sokan elfelejtkeznek:

4. A kamionokban nincs wc, a bevásárló központokban viszont van... kulturáltabb úgy mint egy bokor tövében...

És ez másutt is így működik, nem csak itt Magyarországon.

Egy kamionos.

2012. aug. 17. 02:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!