A Duplakuplung rejtelmei?
Én már annyiszor hallottam a dupla kuplungolásról de soha nem jöttem rá miről szól vagy mi értelme van.
Duplakuplung így duplakuplung úgy..
Gyakorlatilag amatőr autócroszoztam és most hivatásos sofőr vagyok. Szóval megfordultam pár helyen a nagy súlyok mozgatásától a versenyek világáig.
Idáig egyszer nem volt erre a híres duplakuplungra szükségem.
Mesélje már el valaki ezt a dupla kuplungot mire jó vagy mi értelme van? De úgy komolyan..
én úgy tudom hogy ennek igazából csak régebbi autóknál volt értelme. Amikor még nem volt szinkronváltó.
De majd biztos lesz valaki a részletesen leírja :)
Igen, a szinkronizálatlan váltó (ha autóversenyeztél ezt nem kell elmondanom, hogy mit jewlent:)) velejárója a dupla kuplungolás. Szinkronizáltaknál is használja némyely versenyző, de ott már én sem tudom, mi a jelentősége. Gázfröccsöt így is-úgy is adni kell, hogy ne veszíts nyomatékot és tempót kanyarban, de az működik duolakuplung nélkül is:)
Szerintem így logikus versenyen szinkronizált váltóval vezetni:
http://www.youtube.com/watch?v=Y0KLnCKE6Dc
De ha erősíteni akarod a bal lábadat, akkor lehet így is:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!