Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A Duplakuplung rejtelmei?

A Duplakuplung rejtelmei?

Figyelt kérdés

Én már annyiszor hallottam a dupla kuplungolásról de soha nem jöttem rá miről szól vagy mi értelme van.

Duplakuplung így duplakuplung úgy..

Gyakorlatilag amatőr autócroszoztam és most hivatásos sofőr vagyok. Szóval megfordultam pár helyen a nagy súlyok mozgatásától a versenyek világáig.

Idáig egyszer nem volt erre a híres duplakuplungra szükségem.

Mesélje már el valaki ezt a dupla kuplungot mire jó vagy mi értelme van? De úgy komolyan..

2012. aug. 13. 14:39
 1/4 anonim ***** válasza:

én úgy tudom hogy ennek igazából csak régebbi autóknál volt értelme. Amikor még nem volt szinkronváltó.

De majd biztos lesz valaki a részletesen leírja :)

2012. aug. 13. 14:51
 2/4 anonim ***** válasza:

Igen, a szinkronizálatlan váltó (ha autóversenyeztél ezt nem kell elmondanom, hogy mit jewlent:)) velejárója a dupla kuplungolás. Szinkronizáltaknál is használja némyely versenyző, de ott már én sem tudom, mi a jelentősége. Gázfröccsöt így is-úgy is adni kell, hogy ne veszíts nyomatékot és tempót kanyarban, de az működik duolakuplung nélkül is:)

Szerintem így logikus versenyen szinkronizált váltóval vezetni:

http://www.youtube.com/watch?v=Y0KLnCKE6Dc

De ha erősíteni akarod a bal lábadat, akkor lehet így is:D

http://www.youtube.com/watch?v=0j-3xIZK-Bk

2012. aug. 13. 15:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Félregépelésekért pedig ezer bocsánat:)
2012. aug. 13. 15:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Duplakuplungos automata váltó pedig valahogy úgy műkszik,hogy 2 kuplung van az autóban,az egyik a páratlan,a másika páros sebességfokozatokat kapcsolja.Ennek köszönhetően sokkal rövidebb idő alatt tudsz váltani,mert úgymond "már oda van készítve" a következő sebesség.
2012. aug. 13. 16:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!