Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen csónakmotort vegyek?...

Napkiraly kérdése:

Milyen csónakmotort vegyek? Evinrude, Forelle vagy Johnson?

Figyelt kérdés
Évente 2-3x néhány órát vagyok vizen, a régi motorom kifújt. Papírom nincs,nem is akarok, ezért a 4 Le körüli kategória érdekel. Szempont a megbízhatóság és az alacsony súly, mivel kézben viszem le a hajóhoz. Használtan veszem 60-80ezer körül. A fenti márkák érdekelnek.

#Johnson #evinrude
2012. aug. 12. 19:36
1 2
 1/12 anonim válasza:
Johnson
2012. aug. 20. 11:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Johnzon nagyon jó választás. A net tele van velük, olcsók is, amerikában gyártották nem feltétlen európai piacra. Ez csak akkor gáz ha hozzá kell nyúlni. Ugyanis minden csavarja colos méretű, és nem metrikus. Így egy csavarhúzód sincs amivel hozzányúlj. Ill csavart sem kapsz hozzá ha valamelyiket leejted, mondjuk a disznó olban, vagy a dunaparton. (menj el, nézz meg párat, és figyeld a csávó arcát ha nem fogja tudni beindítani. Tyúkszemem rá hogy nem fog meglepődni.) Ráadásul ahány lóerős, annyi liter benzint eszik. /óránként/ Nemrég én is erre a kérdésre kerestem a választ. Forell miért ilyen olcsó? Valószínű öreg, és meglehetősen ráz, nagy hangja van. Jó esetben a csajod ott ül előtted 4 méterre, és nem a hülye pecabotokat furikáztatod a vizen. (már csak azért sem mert pecabotot bárki vehet. de jó csajt.....) Szóval mint a motoron 170 felett. Zúgástól azt sem hallanád ha a csajod sikítana. "Evinrúd?" Már a neve sem tetszik. Nem tudom mennyit szeretnél költeni, de Yamaha, Honda, Suzuki, És utána jön csak a Mercury. Mercury olyan mint az 5 lovas Ferrári. Közelebb nem vagy vele, csak drágább. Csajozni így sem, úgysem fogsz tudni vele.

Ha megfogadod a tanácsom mindenképp 2 hegerest keresel. Az nem fog megfulladni fordulóban, és még tuningolni is bírod. Ja és mindenképp 5-ös legyen az adattábla. A rendőr nem elnéző. Csak mese. Az hogy utána van pénzed bütykölni hogy 1-2 lóerővel több legyen már a te dolgod. Próbálj minél fiatalabb, minél jobb gépet venni. Ha pedig áldozol az olcsóság oltárán, akkor áldozol máshol is. Vetyerokot pl annyira ismerik, hogy a kutya sem fogja elhinni neked hogy 5 lovas. Ráadásul igényli a szerelést. Mindig felakad az úszó szállítás után.

2012. aug. 23. 21:44
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Ezt a három márkát néztem,ami elterjedt,közismert. A dolog lényegében a vízről mint közegről és a csónakkal haladás élményéről szól. Egyedül megyek, csajom nem is tud úszni, ez nem róla szól :) Csajozni meg ott az autóm, a pecabot meg maradjon a pincében. Lényegében egy jó állapotú 4-5 lóerőős motort akarok venni,ami évi 1-2 használat mellett tartós marad (nem akarok a vizisünnel packázni,mert még számonkéri rajtam hogy hol a csáklya).

A leírásból a forell jónak hangzik, nem baj ha hangos, engem nem zavar. Mondjuk megnézem akkor a japánokat is,végülis az jobban vizi nép, mint a hamburgerevősök.

Orosz szóba sem jön, az orosz technikát nem tudom tisztelni, túlméretezett elavult összetákolt siralom mind

2012. aug. 25. 00:41
 4/12 anonim ***** válasza:
Újra sikerült a hétvégét vízen ill. a parton tölteni, és nézegettem az "evinrúd" motorokat. Csendes jó kis motornak tűnik. Sokat láttam belőle a Dunán. Joniból viszont csak össz. 3 darabot. Forell '0, Yamaha, suzuki, mercury tomos az volt bővel. Egyébként a tomos sem faca. azt is bütykölni kell.
2012. aug. 26. 21:34
 5/12 A kérdező kommentje:
tomos az nem jugoszláv? láttam valahol kitéve egyet, de nem kérdeztem rá az árára
2012. aug. 26. 23:04
 6/12 anonim ***** válasza:
de igen.
2012. aug. 26. 23:26
 7/12 anonim ***** válasza:
Jajj. Egyébként amit nagyon tudnék ajánlani megbízható és reklám is. Sikerült véletlen hozzájutnom egy 1962 vagy öregebb Husqwarna 4 lóerős kis motorhoz. Szép ujj festést kap, és utána eladó lesz. A motorja eredeti, kivéve a csigát. De nem is ez a fontos. Hihetetlen ahogy indul. Nem kell rángatni, nem kell izgulni hogy jaj most beindul-e? És nagyon csendes kis motor. Csak azt tudom ajánlani hogy ha elmész megnézni egy motort, figyeld az eladót. Ha nem tudja beindítani 4, rántásra fejvesztve menekülj. Ha meg sem lepődik hogy nem indul, és azt mondja csak beállítás, akkor mond neki hogy állítsa be oda ahonnan elővette. Én a nyarat azzal töltöttem hogy csónakmotorokat néztem. Szerencsémre volt kitől tanácsot kérnem, így nem szaladtam bele semmibe.
2012. aug. 27. 21:34
 8/12 anonim ***** válasza:
Szia. Nemrég volt szerencsém egy Ewinrudi motorhoz. Amerikai, Jonson. Szerelés szempontjából ez sem szerencsés.
2012. szept. 6. 23:19
 9/12 A kérdező kommentje:
Elnézést,nem néztem ide mostanság. Szóval nézelődök, szerencsére van idő,messze van még a szezon. A nem szabvány csavaroktól annyira nem félek,inkább attól,hogy technológia terén az amerikai gyártmányú dolgok középszerűek
2012. szept. 7. 21:12
 10/12 anonim válasza:

Evinrude a sorelső, johnson a második. Mercury szervizben dolgoztam egy darabig, nem lett jó véleményem. /rég volt/A fent említetteknek van olyan tipusuk, ami csak a matricában külömbözik, szerintem a vizimotorok legjobbjai. Alkatrészt szállítanak még a 40 éves motorjaikhoz is!

Azt is el kell ismerni, hogy a japán motorok utolérik /érték/ őket. Honda, jamaha, suzuki, csak pénztárca kérdése. Tomos igénytelen, egyszerű motor. Tény, némi műszaki beállítottságot megkövetel a gazdától, és alkatrész ügyben is vannak bajok. A forelle ma már csak mazoistáknak ajánlott. Igaz, egyszerű mint a faék, de kicsit mindíg babrálni kell. Lelke van.

Ui.: olcsó forelle 7.5 motort keresek.

2012. szept. 8. 11:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!