Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Menny idővel vihetem előbb az...

Menny idővel vihetem előbb az autót műszakivizsgára a műszaki érvényesség lejárata előtt?

Figyelt kérdés
Mert pár hete vettem egy autót és a műszakia majd januárba fog lejárni de nem szeretném télen vinni és az lenne a kérdésem hogy erre van valami szabály hogy elvihetem e mondjuk összel.
2012. aug. 4. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:

nincs rá törvény!

az a lényeg, hogy a lejárat előtt, vagy legkésőbb a lejárat napján, újra műszakiztasd.

tehát, nyugodtan elviheted ősszel, (sőt erőssen javasolt, mivel 2013. jan. 01-től, drasztikusan emelkedik a műszaki vizsga díjtételei)

2012. aug. 4. 11:40
 2/4 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm szépen a választ
2012. aug. 4. 11:46
 3/4 anonim ***** válasza:
elviheted hamarabb is csak azzal kidobsz egy csomó pénzt az ablakon mert a vizsga napjától számít a 2 év nem az érvényesség végének napjától.
2012. aug. 4. 12:11
 4/4 anonim ***** válasza:

Csak azét probléma mert valóban attól számít a két év amikor levizsgáztattad és nem attól amikor a régi lejár.

Én két autónál figyelek erre és úgy szoktam hogy mielőtt lejár 2-3 héttel előtte elviszem előzetes műszakira ahol átnézik, és ha találnak valami hibát azt leírják nekem részletesen mit kell kijavítani és lehet velük egyeztetni hogy ők csinálják-e meg vagy megoldom máshogyan. Volt olyan hiba amit rájuk bíztam, de volt amit megcsináltam én is. Akkor úgy beszéltük meg hogy a vizsga előtt meglegyen, és ha a műszaki nem hétvégén vagy ünnepnapon járt le akkor lehetőleg aznap vittem is.

De most például a barátnőm autóját vittem előzetesre és mivel csak 2 hét múlva jár le, és az előzetesen minden rendben volt, felajánlották nekem mint lehetőséget hogy ha gondolom és úgy van nálam pénz akkor letudják az éles vizsgát mert minden megfelelt és akkor csak papírozni kell szinte amivel időt spórolhatok. Mivel ez a 2 hét nem oszt nem szoroz semmit így akkor mondtam hogy jó legyen meg és 2 évig le van a gond legalább.

2017. máj. 19. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!