Jogosítvány érvényessége?
Ti tudtátok, hogy a jogosítvány elején nagybetűkkel írt dátum, az nem a vezetői engedély érvényessége?
Tulajdonképpen konkrét kérdésem nincs,csak gondoltam hátha van még valaki olyan tudatlan mint én, és hátha megóvhatok valamit a büntetéstől,amit rám kiszabott a hétvégén a rendőrség!!!
Most hogy a 2. jogsit csinálom az oktató felhívta rá a figyelmet.
Az azt jelenti hogy személyazonosság igazolására addig jó.
Jogsinak csak a hátán lévő kategóriabejegyzésig.
Igen, most már én is tudom, a rendőrbácsi pár ezerért megosztottam velem ezt az infót.
De ez mekkora hülyeség!
Tudom, hogy ott van a hátulján.
AZ elején nem a sorszámról beszélek,hanem az ott lévő érvényességi dátumról.
A jogosítvány hátulján vannak a dátumnál apróbb betűk is. Az a jogosítvány "jelmagyarázata". Ha a számokon kívül a betűket is ismered, akkor abból ki lehet találni, hogy az első dátum a jogosítvány, mint okmány érvényességét, a hátsó dátumok pedig az egyes kategóriák orvosi érvényességét jelzik. Nem ördöngösség.
"De ez mekkora hülyeség!" - nem biztos, hogy az. A jogosítványod személyazonosításra is alkalmas, ha valahol kérik, odaadhatod a személyi igazolványod helyett. Ezért annak, mint okiratnak is van érvényessége. És ha sikerül kisilabizálni az egyes rovatok jelentését (nem szanszkritül van, megoldható), akkor hamar meg lehet találni a logikát a dologban. Nem biztos, hogy arról van szó, hogy "a mocskos tolvajbanda" szívat téged és direkt megtévesztésből van annyiféle dátum a jogosítványon.
De igen, a funkciójának megfelelő dátum van rajta!
Ugyanis 2 funkciója van:
1. Személyi igazolvány,
2. Vezetői engedély
Az még hozzá tartozik, hogy ezt a fajta okmányt már 10!!! éve bevezették! A "problémáról" értekeztek már többek között a blikk-ben és a tv-ben (nem BP TV szintre gondolok, hanem TV2/RTLKLUB kategóriára) is, tehát elég nagy publicitást kapott.
Vagyis ha valaki csukott szemmel és füllel él, továbbá kap egy okmányt, ami számára ismeretlen és arra nem képes, hogy kicsit áttanulmányozza, az ne köpködjön már a rendszerre!
Utolsó neked is köszi,bár nem értem miért kell ilyen hangnemben írni egy felvetésre. Mint írtam,nem értek vele egyet,de ettől függetlenül a kérdést puszta jó szándékból írtam ki, hátha van még valaki aki így járhat.
Igen tudom,hogy két funkciója van,de az elsődleges szerintem a vezetői engedély. Mindegy ezen nem fogok senkivel vitázni, hisz nem ez volt a szándékom, a véleményünk pedig nem kell hogy egyezzen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!