Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Gáz, ha autópályán csak 90-el...

Gáz, ha autópályán csak 90-el megyek?

Figyelt kérdés

Mintha a mögöttem jövő teherautósok nem díjazták volna...

És akkor miért nem mennek be a belső sávba és előznek meg, ha annyira menni akarnak, helyette belemásznak a seggembe, meg villognak...

De, egy 17 éves verdát már nem lehet már úgy tolni, mint anno

2012. aug. 1. 23:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Gáz,mert feltartod a forgalmat, akadályozod a biztonságos haladást. 17 éves verdával ha nem mered hajtani nem menj autópályára!
2012. aug. 1. 23:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért lenne gáz? A külső sávban nyugodtan mehetsz 90 km/h-val, elvileg a tehergépkocsiknak ez a megengedett sebesség felső határa. Az új szabályok szerint a tehergépkocsik nem előzhetnek az autópályán, ezt mostanában elég gyakran ellenőrzik is. Mivel azonban ők is sietnének, hogy időben odaérjenek a megadott időpontra, kénytelenek 90 km/h sebességnél nagyobb tempót tartaniuk. Ezért érzed, hogy le akarnak tolni. De szerintem egy 17 éves kocsinak is kéne bírnia a 110-120 km/h-ás tempót.
2012. aug. 1. 23:15
 3/13 anonim ***** válasza:

A teherautós nem előzhet meg mert törvény tiltja.

Legalábbis reggel 6 és este 10 óra között.

Ha már a 90-et is alig bírja az autó már csak a saját magam biztonsága miatt sem mennék az autópályán. Ha valaki hátulról belédszáll egy 120-130-as tempóval az nem kellemes.

2012. aug. 1. 23:18
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem gáz, végülis szabályos, mert ugye a minimum sebesség 60 km/h amit tartani kell - illetve a járműnek kell tudnia tartani, forgalmi helyezet indokolhatja hogy 60 alatt menj. :)

Viszont ha 90-nel végigmész pl. Mosonmagyaróvártól Bp-ig az M1-en, akkor a kamionok is el fognak menni melletted szépen. Előzniük ugye csak kijelölt részeken tilos, bár múltkor épp egy török hagyta figyelmen kívül a táblát és kezdett előzni enyhe emelkedőn. De azért 5-6 percnyi erőlködés alatt csak sikerült. :)

Néha szoktam közlekedni egy 22 éves Fiestával, 120-ig szó nélkül megy, többet a nagyon vacak, "Trayal, Made in Yugoslavia" téli abroncsok miatt nem mertem kipróbálni.

2012. aug. 1. 23:22
 5/13 anonim ***** válasza:

már volt itt több kérdés is, több helyen leírtam a véleményem, de én úgy vagyok vele, hogy: 130-150-es tempó alatt felesleges felmenni pályára, van főút, meg vannak olyan kisebb utak ahol lehet menni 90-110-et, gond nincs belőle, annyi lakott település meg kell útközbe hogy ne legyen monoton.

ha felmegyek autópályára, akkor az a minimum hogy ráállok 140-re(ami olyan 131 körül van GPS szerint) és ha jönnek mögöttem lemegyek, de nem villogtatok.

ami az autót illeti, most 23 éves autó, kb. 5 éve voltam kint vele németországba, tehát kb. korban akkor ugyan annyi volt mint a tied most.

akkor ott megtaláltam az autó végét, 140 körül volt, átlag 110-115-ös tempót mentem, az autónak nem volt tőle gondja, csak a 140-es tempónál már majdnem leugrott a karburátor a motorról. Ja és a kocsi egy 1.1-es Francia(ami sokak szerint hulladék, de már fordult körbe az órája, igaz nem első motorral-váltóval,de nincs is sajnálva(bár már nem használom).

szóval szerintem nem csak 90-el lehet menni, egy 110-es tempónál már senki sem fog kötekedni.

2012. aug. 1. 23:47
 6/13 anonim ***** válasza:
39%

Ezt én sem értem amúgy. Ha 60 a minimum sebesség akkor 90-nel miért ne lehetne menni?

Emlékeztetőül: a tehergépkocsik illetve kamionok megengedett max sebessége 80 km/h. Értem, hogy sietnének, de szabályosan nem is érhetnének utol senkit aki 90-el megy. Mindenki más aki szerint meg 150 alatt csak totyogás van, lesz szíves előzni a belsőben.

Én minden nap járok autópályán, láttam cifra dolgokat, de a kamionosok viszik a prímet mikor előzni tilos táblánál, erős hegymenetben kezdenek neki megelőzni más kamionokat... ilyenkor persze nincs rendőr aki kiszedné ezeket.

Engem totál nem zavar ha valaki 90-el "döcög" a pályán. Kifizette a díjat ő is, meg tudom előzni, és jónapot.

2012. aug. 2. 06:08
 7/13 anonim ***** válasza:

Nyugodtan menj 90-nel, ha így érzed biztonságosnak. Ha kisodródsz, az nem jó senkinek: te megsérülsz, a többiek meg állnak a dugóban. Nem kell rohanni.

A kamionos 80-nál többel nem mehetne amúgy sem és 6-22 óra között kétsávos autópályán előzniük illegális. Ha ennek ellenére nem tartja a követési távot valamelyikük, villogtasd a féklámpádat, előbb-utóbb vagy lemarad, vagy megelöz. Utóbbi esetben lehet, hogy ideges és rádhúzza az utánfutót, szerintem figyelj erre oda, de ne feszítsd utána tovább a húrt. (Persze ha nagyon veszélyes volt a mutatvány, feljelentheted közúti veszélyeztetésért, ha van rá tanúd.)

2012. aug. 2. 08:49
 8/13 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne 17 éves verdával menni úgy? Az nem mérvadó, hogy milyen idős az autó. Akkor valószínűleg nem volt jól karbantartva, meg jól ellett használva. Én 23 éves autóval mentem a pályán 160-170-el simán (bírt volna sokkal többet is) és sokkal fiatalabb autókat nyomtam le, amik nem bírták tartani a tempót pl. emelkedőn. Egyébként mehetsz 90-el a külső sávban, csak feltartod a forgalmat, mivel a teherautós nem előzhet meg téged.
2012. aug. 2. 09:29
 9/13 anonim ***** válasza:

Veszélyes ennyivel mennyi, mert nem veszed fel a forgalom ritmusát, nem kapcsolódsz be a közlekedésbe.

Olyan, mint városban 35el menni. Nem tilos, csak nem illeszkedsz be és ez balesetveszélyes, veszélyesebb, mint gyorsabban menni. Amikor valaki lakott területen kívül 60al megy előttem, és mindenki előzné meg, na az a balesetveszély.

2012. aug. 2. 09:58
 10/13 anonim ***** válasza:
Én biztos nem fizetnék autópályadíjat, ha csak 90-el mennék, annyival a főúton is lehet. Igaz, az átmegy településeken is, de mégis jobban jönnék ki belőle. Ettől függetlenül szabályos, ha 90-el mész autópályán.
2012. aug. 2. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!