Van értelme letenni a targoncajogsit?
18 éves vagyok, gondolkozom rajta, mert találtam egy két jó munkalehetőséget a nyárra ha lenne targoncavezetői engedélyem. Eléggé sok különbség van árak között 32000-80000ft-ig.
Nem tudom megéri-e ennyit belefekteteni?
Hosszútávú munka esetén megéri, ha nem rendelkezel kellő szellemi tőkével és nem is tervezed (felsőfokú végzettség). Amennyiben logisztikai területen szeretnél elhelyezkedni, akkor is érdemes!
Egyébként a targoncásokon "nagy teher" van, a szó minden értelmében. Sok helyen felelnek az áruért és figyelniük kell a többiekre is. Sok baleset adódik a targoncások figyelmetlenségéből, aminek csúnya vége lehet. A legtöbb helyen pörgős munka az övék. Sok cégnél keskeny "raktári utcákon" dolgoznak sokadmagukkal és sok "gyalogossal". Dudálással figyelmezhtetik egymást a csomópontokba, jelezvén, hogy "jövök". Sokszor nem látják a másikat a villán elhelyezkedő rakománytól. A magasemelésű targoncák különösen veszélyesek. Néha 15-20 méter magasságba kell tenni az árut úgy, hogy közvetlen a polcrendszer alatt vagy, egy másfél méternyi széles folyosón úgy, hogy rá kell kanyarodni a polcrendszerre. Ezt csak nagyon sok tapasztalat után lehet elsajátítani! Nálunk sok targoncás van és nem könnyű munka, de egy idő múlva rutinná válhat. Nekem nincs rá jogsim, de többször is kipróbáltam. Látom, hogy mennyit pörögnek nálunk és mennyit keresnek, mennyi a felelősségük. Amennyiben logisztikában képzeled el a jövőt, akkor is érdemes letenni, ha irodai munkára mész (raktárvezető, logisztikai vezető stb). Így több lábon állhatsz, nagyobb esély a munkára. Nyári munka miatt felesleges letenni.
.
.
.
Ki a faszom monta hogy nem éri meg ?
... egy új szakma és egy hónap után vissza jön az ára ... van aki 70-ezret keres vele , de vala aki 250-ezret ... minél több szakmád van annál jobb ! ... de ha a Nehézgépkezelőit teszed le és úgy egy targoncás tipusvizsgát akkor mégtöbbet kereshetsz vele !
Kella.hu (országos cég) egy targoncás OKJ-s szakmunkás vizsga 65.000 , egy nehézgépkezelő 105.000 HUF
.
.
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!