Autópálya matrica -segítség?
Tegnap mentünk Budapestről-Pécsre az M6-os autópályán,viszont úgy terveztük,hogy majd az autópálya elején úgy is lesz benzínkút-ott tankolunk,és megvesszük a matricát.De a bevezető szakaszon egy benzinkút sem volt-így természetesen átmentünk az első kamera híd alatt!!!Emiatt megilyedtünk,s az első kivezetőnél lejöttünk a páylkáról,s a környék falvaiban kutattunk kút után,s írd és mondd 1 db!!!!!kútat nem találtunk,ahol volt-ott ki volt írva,hogy elfogyott a benzin :D
Szóval Érden tudtunk tankolni,s venni matricát és onnan tértünk vissza a pályára.Na most vajon jön-e büntető csekk,hiszen a páylára lépve nem volt érvényes matricánk,de rá egy órára már igen?Mit kell ilyenkor csinálni?
Én már többször jártam úgy,hogy nem az első lehetőségnél vettem matricát a pályán haladva és még sosem jött ki plusz bünti.
Szerintem megúsztad,de ha nem akkor jövő héten kiderül a postaládából ...
Mobillal bárhonnan tudsz venni matricát. :) [link] Legközelebbre jó lesz. :)
Egyébként ha mázlid van nem működött a kamera, bár pl Érdnél is van fixen kirakott. Jövő hét végééig kiderül.
Az, ha lekapott a kamera és utána vettél matricát nem számít , ha akkor mikor lekapott a kamera nem volt érvényes matricád ugyanúgy megkapod a csekket.
Viszont az egy napon belül elkövetett matrica nélküli pályahasználatokért csak 1x büntetnek meg, tehát ha 3 kamera látott akkor is csak 1 csekket kapsz.
Ha megbüntetnek mindenképp fizesd be, 15E lesz, de csak akkor ha 14napon belül fizeted, ha kicsúszol belőle felmegy 60-ra.
"Az, ha lekapott a kamera és utána vettél matricát nem számít , ha akkor mikor lekapott a kamera nem volt érvényes matricád ugyanúgy megkapod a csekket. "
Ha aznap veszel matricát, akkor nem küldenek csekket, hiába nem volt érvényes matricád a kamera alatt.
#6: De, küldenek, én is kaptam egy 15-ös csekket májusban.
"Amennyiben a gépjármű az ellenőrzéskor nem rendelkezik érvényes úthasználati jogosultsággal, akkor jogosulatlan
úthasználat miatt köteles a gépjármű kategóriájának megfelelő pótdíjat fizetni."
Percre, másodpercre pontosan meg tudják mondani mikor haladtál át az ellenőrzőkameránál, és mikor vetted a matricát.
Viszont rosszul emlékeztem, nem 15, hanem 30 napig kedvezményes a büntetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!