Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Melyik autó erősítő a legjobb?...

Melyik autó erősítő a legjobb? Bővebben lent?

Figyelt kérdés

Nagyon nem értek ezekhez a dolgokhoz és nem tudom hogy melyik lenne a legjobb.Nekem olyan erősítő kellene ami jó erősen szól és minősége se legyen rossz.

Úgy kb 10-30 ezer forint.de ha 50 ig elmegy az se baj!

És mit jelent az hogy hídba kötni meg 2 4 csatornás.Melyik a jobb??És milyen hangszórókat hangfalakat lehet rákötni.

És fontos az hogy milyen autórádiót kötünk rá?

2009. júl. 9. 03:41
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%

Ha nincs "Mozart füled" és nem ragaszkodsz a csúcs minőségű hangzáshoz, akkor a somogyi elektronik mélyládát + erősítőt vegyél,ezt 25 körül kapsz már,és ki egészíted vele a meglévő hangfalakat az autóban és jól fog szólni. Ha sok pénzed van,akkor akár a kábelekre el megy 20-30 eft,+kondi 15eft,+ erősító pionner 30 eft--> felfelé; JBL hangszóró készlet 20eft--> felfelé a csillagos égig

Utolsó kérdésedre.. általában bármelyik magnóra be lehet kötni a legtöbb erősítőt, van rajtuk sima hangszóró jel fogadó bemenet,nem csak RCA jel fogadó(Piros-fehér dugasz,ez nem minden r.magnón van)

Szép hangzás 1ik feltétele a helyes polaritással bekötött hangfalak.

[link]

2009. júl. 9. 06:04
 2/15 anonim ***** válasza:
én macaudio-t javaslok!nekem az van az autóba és jól szól!a 2-4 csatorna=2-4 hangszorót tudsz rákötni,hidba kötés-vegyünk példának egy 2 csatornás erösitöt ami 2*250 vagy 1*500W,hidba kötni pedig ugy lehet hogy az 500 w-ot megkapd hogy a hangszorókimenet két oldalát kötöd egybe!igy nem lesz 2*250 wattod hanem 1*500 watt reng majd az autóban!én a 4 csatornás erölködöt javaslok(macaudio mpx 4000(4*180 vagy 2*500 rms-kb 4*90 vagy 2*200) 25e)a rádió annyiban jó ha van rca kimenete(fehér és piros és out van ráirva!a hangszorokat ugy érdemes választani hogy a hangszoró teljesitménye nagyobb legyen!de ne téveszen meg a high end meg a mindenféle gagyi csicsamicsa firkálmányok!ha érdekel összeállitok egy rendszert!
2009. júl. 9. 19:40
 3/15 A kérdező kommentje:

köszönöm mindkettőtöknek a választ.

Utolsónak.

Az jó lenne ha tudnál összeállítani mert nem nagyon tudok eligazodni.Annyi féle erősítő van meg hangfal hogy nem tudom hogy melyik lenne a legjobb.Meg azt se tudom melyik a legjobb márka melyiket érdemes megvenni ami nem megy tönkre hamar.Gondolom az se mindegy hogy milyen vezetéket veszek hozzá nem ???Amúgy nem kell nekem annyira erős csak az autó rádió kicsit gyenge és ezért akarnék beszerelni egy erősítőt 2 hangszóróval meg egy mélynyomóval meg egy új cd-s rádiót amin már van usb!.Olyan 250 500 watt bőven elég!!Ez kb mennyi lenne???

2009. júl. 9. 20:46
 4/15 A kérdező kommentje:
ja még azt elfelejtettem megkérdezni hogy ezekhez a rendszerekhez külön akkumulátor kell vagy rálehet kötni az autó akkumulátorára.Esetleg cseréljem le egy nagyobb teljesítményűre.Mert nekem 55 amperes van.
2009. júl. 9. 20:52
 5/15 anonim ***** válasza:
példának az én rendszerem tudnám mondani:fej:jvc kd-g442(usb,aux,egy pár rca,4*50w)most kb 26e(én 30ért vettem télen)erösitö:macaudio mpx4000 4*180 vagy 2*500 ára kb 25-26ezer,mélynyomó:macaudio bp 130 500w és 17ezer,ovál hangszoró a kalaptartóba:macaudio mx 69.3(ez a rádióra és erösitöre kötve egyaránt jó)2*140watt és 7-8e(1pár),kábelek:lehet kapni kábelszettet 5-6 ezer forintért(de hangszorókábel még kell hozzá mert csak 5m-van hozzá)az akksiról meg annyit hogy elég lesz neki az 55ös nekem is olyan van és nem volt még probléma vele!amugy meg az erösitö lehet 2 csatornás is ha csak a mélyet hajtod meg vele ebben az esetben 16ezer az erösitö(macaudio mpx 2000)de persze ha gondolod lejjebb is tudok árakat mondani!remélem nem hagytam ki semmit!a 19:40-es
2009. júl. 10. 16:42
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell hozzá külön semmilyen aksi..

Egyik aksi sem szereti azt,hogy egy nagy teljesítményű erősítő rángatja az "amper-okat".Mikor egy erős basszus dob üt/szól,igen erős áramot kér az erősítő abban a pillanatban. ilyenkor esik a feszültség,torzan szól a hangszóró,nem tesz jót aksinak sem,...erre lett kitalálva a kondenzátor,ez egy kisegitőféle..

Mindenesetre egy kis akku-t(45-55ah) hamarabb kikészít mint egy 70-100-ast, de azért idő kell ahhoz hogy tönkre menjen,inkább azt mondanám: rövidíti az életét,nem azt hogy tönkre teszi.Nem 4-5-6évig él ,,csak 2-3-4évet úgy sacperkb.. Nekem egy 72 Ah aksim van, kondi nélküli erősítő,6 hangfallal és már 6 éve bírja..tudnod kell hogy az aksi fogyó eszköz,korlátozott élettartammal.

2009. júl. 10. 21:34
 7/15 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

Akkor egyenlőre hagyom az 55 ös akksit.

16:42 nek!

Majd utána nézek ezeknek a dolgoknak és lehet hogy ezeket megveszem.Amúgy még azt is mondják hogy a Magnat Bull is jó ? szerinted hallottál már róla valamit??Media Marktban is láttam meg más hol is

Még annyi volna hogy írják egy páran hogy kell kondi de mi az mi célja van és hasznos az ha veszek hozzá?És mire kell rákötni.a H

2009. júl. 10. 23:26
 8/15 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

Akkor hagyom az akksit benne

16:42

Majd utána járok ezeknek a cuccoknak amiket írtál és majd meglátom hogy melyiket veszem meg.Amúgy még azt hallottam hogy a Magnat Bull se rossz márka.Hallottál róla és mi a véleményed/etek/ róla.Pár jófajta erősítő meg hangszóró márkát tudnál felsorolni ami jó.

Még annyi lenne hogy páran írtátok hogy kell kondi/gondolom kondenzátor lenne/Az mire jó mi célja van és hova kell kötni?

Bocs hogy ennyit kérdezek de tényleg nem vagyok otthon a témában pedig sok elektromos cucchoz értek meg egy kis segítséggel be is tudom kötni csak ezekkel nem nagyon foglalkoztam.

2009. júl. 10. 23:34
 9/15 A kérdező kommentje:
nem tudom hogy az első válaszomat miért írta ki :S
2009. júl. 10. 23:37
 10/15 anonim ***** válasza:

16:42-es vok

kondenzátor:kiméli az akksit a merüléstöl a kondenzátor feltölti magát és igy az aksinak kevesebb eröfeszités kell,bekötni meg ugy kell hogy van rajta két csoki:az egyiket az aksitól a + -t kell kötni a másikból meg az erösitöbe! a magnatról nem tudok véleményt mondani mert nem nagyon hallotam még(de hallottam iserösöktöl hogy jól szol)!viszont SAL-t nem ajánlom akkor inkáb MNC!jobb márka még a pioneer,solid audio,mtx

2009. júl. 11. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!