Mennyibe fájna nekem megcsinálni busza a jogosítványt?
ha 0-ról indulsz akkor húzós.
kell B kategória, szerintem 150ezerből kijön mostanság.
aztán kell C kategória, amit szerintem 200 körül lehet csak kihozni.
és csak akkor mehetsz D kategóriára, ami a busz, ami szintén nem lesz 200 alatt.
ha dolgozni akarsz PÁV2, meg személyszállítós GKI ami megint 100ezeren felül van.
nem olcsó mulatság, összességégbe szerintem 600-700ezerből ki lehet hozni.
de ha 0-ról indulsz akkor nehéz lesz, B-vel kell szerintem 1-2 év gyakorlat, ho ott biztos vagy, jól közlekedsz, akkor le tudod tenni a C-t, de azzal is kell vezetned, mert nem nagyon ismerek olyan buszsofőrt aki elötte nem teherautózott, vagy kamionozott, szinte egytől-egyig vezettek elötte. ugyhogy C-vel el kell menned dolgozni, mert nem valószínű hogy van nektek otthol teherautó.
aztán utána mehetsz szerintem D-re, ami már csak egy kis kiegészítés szerintem, mert ott már rutin sincs emlékem szerint, ott az utasszállításos dolgokat kell észbetartani(nincs erős fékezés, pont egyvonalba álj meg a buszmegállónál. stb.)
nem lesz egyszerű dolog, de meg lehet csinálni.
Sok sikert hozzá, kitartást, és jó gurulást
B+C kell hozzá alapnak, ezek 300E környékén állnak meg (B ~130, C~170), maga D kategória 180-200E.
Itt van a leírás róla: [link]
A PÁV díja ~8500ft, plusz utazási költség, olyan 15-ben megáll. A GKI viszont 92E , de legalább gyorsan megvan.
Tehát olyan 6-700E ft, és mehetsz is buszsofőrnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!