Hogyan kell helikopter vezetni?
Nagyon szeretném megtudni hogyan kell, filmekben már láttam hasonlót de szerintem nem sok köze van hozzá így szeretném megtudni a valóságban hogyan kell
előre is köszi a válaszokat
Nem dísznek vannak a kapcsolók. Hidraulika rádió jeladó istennyila kapcsolói azok mind. de mindenből 2 van és azért tűnik olyan soknak. Ha a kocsiban is mindent kapcsolóra hoznál ki pl ablaktörlő ,gyújtás topított helyzetjelző stb az is teli lenne verve kapcsolókkal. nézd meg a navigátoros rally autók belterét ,azok olyanok.
És túl sok James Bondot néztél ha azt hiszed okostelefonnal csakúgy lehet vezetni. :D
egy robotrepülőt esetleg de azokat úgy fejlesztik ki eleve hogy távirányításúak.
Ezt nem lehet így leírni, érezni kell. Állítólag az egyik legnehezebb helit vezetni. Én is csak elméletben tudom, gyakorlatban sajna nem :(
Bottal: amerre tolod arra fog menni, előre hátra, oldalra.
Pedál: mivel a farokrotort vezérli, arra fog elfordulni amerre elléped
Kollektív és gázkar: tekered, akkor adod rá az erőt, felhúzod, akkor elkezd emelkedni a heli.
A tanfolyamon mindig egy-egy kontrolt próbálsz csak te, a többit az oktató kezeli. Amikor egyesével már mennek, akkor kettőt egyszerre, majd többet. Először a lebegést kell megtanulni, hogy érezd hogy mozog a heli, milyen manőverre hogyan reagál. Utána előre, hátra, oldalra mozgás, egy helyben forgás, emelkedés, süllyedés.
Felszállás:
Adod rá a gázt, majd kollektív felhúz, és közben a farokrotor forgásának kicsit ellentartasz a bottal. Elkezd emelkedni, közben folyamatosan megpróbálod egy helyben tartani, persze itt már mindened jár egyerre (kezek, lábak).
Elemelkedett, akkor előre tolod a botot, elindul előre. Utána visszahúzod a botot, hiszen egyébként fejre állnál...
Amikor már van sebesség, kicsit emelkedsz, botot visszahúz hogy egyenesbe állljon a heli, utána megint középre.
Leszállás: a repülőhöz hasonlóan az a trükk, hogy ahogy elkopik a sebesség, csökken a felhajtóerő -> gázkarral kell játszani, kollektívot húzva pótolni a kiesettt felhajtóerőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!