Mit kell ahhoz tennem, hogy mentőhelikopter pilóta legyel? 14/F
Repülőorvosi alkalmasság, melyről további információ: (www.repuloorvos.hu)
betöltött 16. életév
középfokú iskolai végzettség
elméleti tanfolyam elvégzése és sikeres elméleti vizsga
gyakorlati képzés elvégzése és sikeres gyakorlati vizsga
(Amúgy be guglizhattad volna..)
Nem kell ahhoz semmilyen iskola, meg lehet szerezni magán úton is a helikopter vezetői engedélyt, csak méllyen a zsebbe kell nyúlni.
Pont a múltkor néztem a légimentők honlapján, volt egy hírdetés, hogy pilótát keresnek. A feltételek között annyi volt, hogy érvényes pilótajogosítvány gyakorlattal, EC 135-ös típusengedély (vagy hogy hívják - hogy olyat is vezethetsz) erkölcsi bizonyítány. Én is gondolkoztam, hogy ez nekem való munka lenne, de sajna nincs 1,5 millióm, hogy kifizessem a helikopter-pilóta képzést saját zsebből.
De a Magyar Honvédség is képez pilótákat.Itt a képzés ingyenes,viszont egy adott időre a honvédséghez kell szerződnöd pilótának és csak ezután mehetsz át a légimentőkhöz.Itt sokkal nagyobb rutinra tehetsz szert és a légimentőknél ez fontos,ahogy olvasgattam.
Szükséges dolgok: egy felsőoktatásban szerzett diploma,középfokú angol nyelvismeret,repülőorvosi alkalmasság
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!