Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 50 helyett 61-gyel mentem,...

50 helyett 61-gyel mentem, kiküldtek papírt? Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Kiküldtek egy egy papírt a rendőrkapitányságtól, hogy nyilatkozzak ki vezette az autót. Ha kitöltöm és leadom, akkor mi lesz? Megbüntetnek? Én úgy láttam, csak 65 km/h felett büntetnének elvileg.

De akkor most csak ki kell tölteni a papírt és leadni?

Bocsi, a kérdésért, de még szerencsére soha nem büntettek meg, nem is megyek gyorsan, csak itt elég bénán voltak a táblák, és még most sem értem amúgy a rendszert...de mindegy, lényegtelen is, csak az érdekel most hogyan tovább.

Köszi!

2012. máj. 22. 15:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ez nekem nagyon furcsa a büntetést elvileg a tulajnak vagy az üzembentartónak küldik és nem kell nyilatkozni hogy ki vezette az autót.

Sógorom kocsija is az én nevemen fut és nekem jött idáig a büntetés nem kérdezték hogy ki vezetett csak benne volt a sárga csekk az indoklás meg egy link a fényképhez.

2012. máj. 22. 16:06
 2/15 anonim ***** válasza:

Régebben tényleg úgy volt, hogy aki vezette, az kapta bírságot.

De ezt már évekkel ezelőtt megváltoztatták arra, hogy az üzemben tartó kapja, minden esetben. Ezért nem is értem a nyilatkozatot.

2012. máj. 22. 16:27
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
11 km/-s sebesség túllépés még nem tartozik a közigazgatási bírság hatálya alá, "csak" szabálysértési eljárást tudnak lefolytatni. Így viszont hivatkozhatsz arra, hogy egy közeli hozzátartozód vezette a kocsit, és nem akarod megnevezni.
2012. máj. 22. 16:35
 4/15 A kérdező kommentje:

Én sem értem igazából a nyilatkozatot.

De amúgy ha azt nyilatkozom, hogy nem akarom megnevezni az illetőt, azzal mit érek el?

2012. máj. 22. 16:43
 5/15 A kérdező kommentje:

Ja, amúgy betelefonáltam és azt mondták már erre is van pénzbüntetés. Na de hogyan? Máshol nincs, csak itt?

Nem értem.

2012. máj. 22. 16:54
 6/15 anonim ***** válasza:
pass
2012. máj. 22. 17:28
 7/15 Kopasz555 ***** válasza:
Irdd meg nekik hogy lehet hogy én vezettem de nem emlékszem rá mert annyira részeg voltam.
2012. máj. 22. 18:47
 8/15 anonim ***** válasza:
Ha nem allitottak meg,nem fogjak kikuldeni .
2012. máj. 22. 19:56
 9/15 A kérdező kommentje:

18:47-es: örülök, hogy ilyen poénos vagy, majdnem nevettem is.

Utolsónak: de már küldték. S akkor nem állítottak meg.

Aki próbált segíteni, annak köszi a válaszokat. Majd meglátjuk mi lesz.

2012. máj. 22. 20:01
 10/15 anonim ***** válasza:
Akkor lyukra futottak a sunok, ird meg,hogy csaladtag vezette az autot - nem szoktak kikuldeni a szabalysertesi birsagot,mert tamadhato, alig tudjak beszedni,emiatt lett az objektiv felelosseg
2012. máj. 22. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!