50 helyett 61-gyel mentem, kiküldtek papírt? Hogyan tovább?
Kiküldtek egy egy papírt a rendőrkapitányságtól, hogy nyilatkozzak ki vezette az autót. Ha kitöltöm és leadom, akkor mi lesz? Megbüntetnek? Én úgy láttam, csak 65 km/h felett büntetnének elvileg.
De akkor most csak ki kell tölteni a papírt és leadni?
Bocsi, a kérdésért, de még szerencsére soha nem büntettek meg, nem is megyek gyorsan, csak itt elég bénán voltak a táblák, és még most sem értem amúgy a rendszert...de mindegy, lényegtelen is, csak az érdekel most hogyan tovább.
Köszi!
Ez nekem nagyon furcsa a büntetést elvileg a tulajnak vagy az üzembentartónak küldik és nem kell nyilatkozni hogy ki vezette az autót.
Sógorom kocsija is az én nevemen fut és nekem jött idáig a büntetés nem kérdezték hogy ki vezetett csak benne volt a sárga csekk az indoklás meg egy link a fényképhez.
Régebben tényleg úgy volt, hogy aki vezette, az kapta bírságot.
De ezt már évekkel ezelőtt megváltoztatták arra, hogy az üzemben tartó kapja, minden esetben. Ezért nem is értem a nyilatkozatot.
Én sem értem igazából a nyilatkozatot.
De amúgy ha azt nyilatkozom, hogy nem akarom megnevezni az illetőt, azzal mit érek el?
Ja, amúgy betelefonáltam és azt mondták már erre is van pénzbüntetés. Na de hogyan? Máshol nincs, csak itt?
Nem értem.
18:47-es: örülök, hogy ilyen poénos vagy, majdnem nevettem is.
Utolsónak: de már küldték. S akkor nem állítottak meg.
Aki próbált segíteni, annak köszi a válaszokat. Majd meglátjuk mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!