50 helyett 70el mentem és kiküldték a papírt már elég régen. Faterom a kocsi tulajdonosa, az ő nevén van. Szóval a lényeg, hogy a fényképen nem látszik, hogy én ültem a kocsiba, mert sötét volt. És annyi a lényeg, hogy egyáltalán jár e érte pont?
édes apám!
Hiába vagy te 17 ha szabályt szegtél megbüntetnek! Ha apudé a kocsi akkor őt! majd te fizeted a csekket... Miért mentél 50 helyett 70-el? Rászorultál, nem értem hogy miért nem tartják be a kezdő jogosítvánnyal rendelkezők a sebességet!? Légyszíves világosíts már fel hogy miért kell szabályt szegni mert fogalmam nincs mi lövi a fiatalokat... Jó én is 18 vagyok de én betartom a szabályt ,jó nem mindet de városon belül a megengedettel megyek kívül is de ritkán lépem túl, nincs szükségem bírságra.... Aztán amikor az ilyenek mint ti kikerültök a megengedettnél gyorsabban aztán valahol találkozunk és az árokban vagytok vagy valami történik veletek jól szétröhögöm magam hogy miért is kell gyorsan menni?
Szól a mondás : Lassan jársz tovább élsz! Fontold meg!
Már bocsánat hogy beleszólok, de ez elég buta kifogás, hogy 5-en voltatok, meg gyorsult a kocsi...és a fék? :)
Pont nem jár érte.
Egyébként meg tök mindegy ki vezette a kocsit, ha nem nyilatkozik, akkor az üzembentartót büntetik, ergo apukád fog fizetni 30.000 Ft-ot ha jól tudom.
A második válaszoló vagyok.
"Az üzembentartó csak abban az esetben mentesülhet a felelősségre vonás alól, ha a gépjármű jogellenesen kerül ki a birtokából és igazolja, hogy a bírságot kiszabó határozat kézbesítését megelőzően kezdeményezte a megfelelő hatósági eljárást, illetőleg a szabályszegést megelőzően más személy használatába adta a gépkocsit és azt a használatba vevő személy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozatával igazolja."
Ez van benne a törvényben,de ha bővebben kíváncsi vagy rá akkor itt megtalálod: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!