Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Megbüntethetnek ha nem írom a...

Megbüntethetnek ha nem írom a menetlevelet?

Figyelt kérdés
Egy pékségnél dolgozom sofőrként,már több mint 1 éve.Nem írjuk a menetlevelet,sőt még nincs is az autóban!A többi cég sofőrjei minden nap írják,látom nap mint nap.Kérdeztem a főnököt,hogy nem kellene írni?Azt mondta,ne foglalkozzak vele.Ha megállít a rendőr és kéri mit tegyek?Engem mint magánszemélyt is megbüntethet,vagy csak a céget?

2012. ápr. 28. 10:07
 1/9 anonim ***** válasza:

A természetes személy által magánhasználatra tartott járművek esetében nem kell a menetlevelet vezetni.

Ha az autó a te neveden van, és nincs rajta nagy rikító betűkkel, hogy pékség. Akkor mondhatod, hogy magánhasználatra van az autó.

2012. ápr. 28. 11:22
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha a cég nevén van akkor viszont téged büntetnek.
2012. ápr. 28. 11:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Céges autónál kötelező a menetlevél(vagy tachográf)-még helyi fuvarnál is-tehát büntetnek érte.

Ha kéri a rendőr és nincs semmit nem tehetsz megbüntet az ót nem érdekli hogy a cég biztosítja e a menetlevelet.

Büntetést mindig a sofőr kap a cég nem!

Büntetési tételeket pontosan nem tudom de kollégám hanyagságból nem vezeti és őt már 3x büntették 30 000 ft-ra!(6fős kisteher-t vezet)

2012. ápr. 28. 11:29
 4/9 A kérdező kommentje:
Az igen!Most akkor mit tegyek?Nem hajthatok el a rendőr elől.Hiába szóltam neki,szarik rá mindenre.Már előre látom,hogy ha megbüntetnek akkor meg majd nekem kell kifizetni.
2012. ápr. 28. 11:55
 5/9 A kérdező kommentje:
Persze az autó nem az én nevemen van,hanem a cég nevém
2012. ápr. 28. 12:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
"Most akkor mit tegyek?" Vegyél egy tömb menetlevelet, és írd, ha nem akarod, hogy basztasson a rendőr.
2012. ápr. 28. 12:18
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé paraszt a főnököd, ha semmibe veszi ez irányú jelzéseidet, de gondolom nem hiányszakma a tiéd, így megteheti... vadkapitalizmus.

Amit tehetsz az az, hogy veszel egy tömb menetlevelet (100 lap 500 forint kb.) és írod.

2012. ápr. 28. 12:39
 8/9 anonim ***** válasza:

Attól, hogy cég tulajdonában van egy autó még nem feltétlen kell menetlevelet írni. Pl.: ha ad a cég nekem egy szolgálati személygépjárművet akkor abba nem kell, csak egy meghatalmazás, hogy vezethetem és pont.

Tehergépjárműnél kell minden esetben vezetni a menetlevelet - kivétel nélkül. Nyilván ha pékség akkor árut szállítasz, tehát tehergépjármű a szerkezet.

Vegyél egyet, sima papírboltba kapsz és írd magadnak. Ez a legjobb amit tehetsz.

2012. ápr. 28. 14:04
 9/9 szvo09 válasza:

A 261/2011. Korm. rendelet 33.§. nevesíti a saját számlás közúti áruszállítást. A jogszabály értelmében, ha az áru a szállítást végző tulajdona, illetve a szállítást az egyéni vállalkozó az általa üzemben tartott vagy bérelt gépjárművel a saját maga részére végzi, a tevékenység saját számlás közúti áruszállításnak minősül. Ráadásul a tevékenység részét képezi az áruszállítás érdekében a rakomány nélkül megtett út is.

A saját számlás közúti áruszállítást végző teherjármű a közúti forgalomban saját számlás menetlevéllel vehet részt. A Saját számlás menetlevélként legalább a következő adatokat tartalmazza:

az üzembentartó megnevezése, székhelye és a gépjárművezető neve,

b) a jármű rendszáma, telephelye,

c) a rakományra vonatkozó adatok: az árutulajdonos által kiállított szállítólevél száma, megnevezése, mennyisége, származása, a csomagolás módja, továbbá

d) az indulás, a megállások és az érkezés (fel- és lerakodás) helye és ideje, a kilométeróra állása, valamint a megtett kilométer-teljesítmények.

2013. máj. 28. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!