Hogyan tudom bizonyitani, hogy az autóm egy hónapot Magyarországon töltött?
Németországban melózok és a törvény előirja, hogy 6hónap után német rendszámra kell cserélnem a mo.-i rendszámomat. Ez alól csak akkor van kivétel ha bizonyitani tudom, hogy 6.ik honap lejárta előtt egy hónapon keresztül az auto mo.-on volt forgalomban.
A kérdésem hogy ezt hogy esetleg milyen dokumentumokkal tudom bizonyitani a német rendőröknek?
Kérdésem remélem egyértelmü, bár kicsit bonyolultan irtam körül.
Csak azok válaszát várom akik jártasak ez ügyben.
Előre is köszönöm.
Szia!
Én évek óta külföldön élek Magyar állampolgár, Belga lakcím, Szlovák rendszámú autóval. Soha senki nem kért tőlem igazolást, de én is utánajártam ennek ügyvédeknél. Mivel nincs semmi különösebb dolog amivel bizonyítani lehet, ilyennel nem foglalkozik egyik ország sem, de azért jó ha van esetleg autópálya matricád, mivel az rendszámra megy. Megkérsz valakit, hogy vegyen a rendszámodra és tegye el a blokkot aztán nem kell azt felhasználni, vagy parkolási cetliket begyűjtesz.
Igazság szerint én nem foglalkozok az üggyel, szerintem neked is felesleges az aggodalmad!
NICO
Minden nap végigszáguldasz az m0-son. Dátummal ellátott fotót is kapsz :).
Esetleg ha a határon kérsz egy igazolást, hogy beléptél az országba xyz-123 rendszámú autóval.
És egy hónap mulva kifelé menet is kérsz eggyet?
(Bár a nyitott határ miatt lehet csalni.)
Esetleg rendszámmal ellátott parkolóbérlet?
Valami dátum kijelzős közterületi óra mellett fényképezkedés a kocsival hetente?
Mikor elutazol köss biztosítást, hogy elmész, ha hazajössz akkor mondd le. Áh, ez hülyeség...
Benzinkúti számlákkal?
Bár azon nincs rendszám, de ha ráírod a rendszámot, és az adott benzinkút pecsétjével lepecsltelteted?
Ezt kinek kell igazolnod? Megállítanak, kérik a papírjaidat akkor honnan tudják, hogy te ott dolgozol? Magyar okmányaid vannak nem?
A munkáltatódnak meg mi köze van ahhoz, hogy neked autód van?
Tömören: németben dolgozom kiküldetésben egy magyar cégtől, bár én szlovák állampolgár vagyok szlovák rendszámu autoval ami nem az én nevemen van hanem a fateromén. Rajtam kivül még több magyar kollega van itt magyar rendszámu autoval.
Mult héten kollegámat megállitották a zsaruk németben, szokásos papir ellenörzés majd a kérdés hogy mit csinál itt és miota, erre a válasz hogy melozik és kb 1,5 éve. A rendör erre azt mondta hogy ez igy nem jo mert mivel több mint 6honapja van itt ezért a kocsit át kell iratni(német rendszámra), Délután a rendör felhivta a kollegát, de mivel szabira ment a rendör ezért csak 1 hét mulva folytatodik a dolog. Kollegának mondtam, hogy mondja azt hogy csak most hozta ki az autot bár ezt sem cáfolni sem bizonyitani nem tudja sem a rendör sem a kollegám.
Szoval ez volna story röviden.
Nos mi a véleményetek?
Első vagyok:
A véleményem az, hogy a kolléga baromira nem volt szimpatikus a rendőrnek!Hogy egy német rendőr ilyen bunkó legyen? Nem tudom rengeteggel találkoztam már, de soha nem volt gond.
Te ne izgulj, ha faterod nevén van a kocsi, akkor mondhatod, hogy azzal jöttél most, mert a tiéd szervizben van már 2 hete.Aztán bizonyítsa be,hogy nem!De feltétlenül legyen Német nyelven megírt engedélyed a kocsi használatára, mert az jogosan kérheti a rendőr, lehetőleg nem túl régi dátummal!
A haverod meg elég egyszerűen meg tudja ezt oldani, egyszerűen közli a rendőrrel, hogy ezzel az autóval most jött ki 1 hónapja eddig a másik családi autóval volt kint és kész. Most kidumálta aztán a legközelebbi alkalomra meg már gyűjti szépen az első válaszomban leírt módon a cetliket!
De szerintem a kolléga valami másban volt ludas, mert ez már kötekedés a rendőr részéről amit elég ritkán szoktak a Németek. Beszél németül a kolléga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!