Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi tart ennyi ideig?

Mi tart ennyi ideig?

Figyelt kérdés
2 hete voltam az okmányirodában. Azt mondták, hogy 2 héten belül megkapom az új (B) jogsimat, a régit (A1) lekellett adnom. Így vezetni se vezethetek semmit, amíg megnem jön az új. Mi tart ezen 2 hétig? Minden ismerősöm megkapta kb 10 nap alatt.

2012. ápr. 12. 08:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Kellett, hogy kapjál egy igazoló okmányt, amin az szerepel, hogy az A1 jogosítványt leadtad és a B-t megszerezted és bővítik.

Nos ezzel B-kat (tehát autót) NEM VEZETHETSZ de az A1 vezetésre feljogosít!

2012. ápr. 12. 09:10
 2/18 anonim ***** válasza:

Akkor Te még szerencsésebb vagy mint Én!

Én tegnap voltam bent szintén új B-s jogsi,gondoltam kb 2 hét,mire kiküldik postán...erre közli velem az ügyintéző hölgy,hogy 30napon belül kell megkapjam,de mivel lemaradásban vannak ezért 30nap.

Azt hittem ott leszek rosszul.

nem azért fizettem ki rengeteg pénzt,hogy jogsit csak MAJD valamikor kapjak.

Egyépként ténnyleg bosszantó,hogy egy műanyag kártyán 30 napig kotlanak,közbe meg az ember menne dolgozni,de nem tud,mert autó ugyan még lenne,de papír nincs hozzá.

2012. ápr. 12. 09:30
 3/18 A kérdező kommentje:

Rákérdeztem, az ügyintéző aztmondta, hogy nem vezethetek semmit.

Hát már tiszta ideg vagyok, hogy mi tart ezen ennyi ideig, ha utólag kéne fizetni érte, biztos vagyok benne, hogy pár napon belül küldenék már.. de így, hogy előtte kifizettem, az ügyfél érdeke már nem fontos...

2012. ápr. 12. 09:36
 4/18 anonim ***** válasza:
69%

A helyzet az, hogy a jogosítványokat gyártó Állami Nyomda már évek óta minden tavasszal nagy bajban van. Mindenki egyszerre akar jogosítványt: a motorosokat nem oktatták télen, ezért aki ősszel nem végzett, az most fejezi be, az autósok egy része meg nem mert télen vezetni, így csak most, tavasszal szerezte meg a jogosítványát.

Oszt' odaáll mindenki az okmányirodában a pult elé, hogy neki jogosítvány kell most, azonnal, de már leginkább tegnapra lett volna jó, mert menni kell dolgozni, vinni kell nagymamát a kórházba vagy csak jó lenne már a szomszéd faluban robogó helyett autóval csajozni. A nyomda kapacitása meg véges, nem lehet szabadon változtatni, ezért hosszabb időre tudnak csak vállalni mindent.

Ezért van az, hogy tavasszal hosszabb időre jönnek meg a jogosítványok, mint máskor. Ősz végén, tél elején szokott még egy kisebb roham lenni, olyankor a "na, még fejezzük be a jogosítványt, mielőtt megjönnének a fagyok" jelszó alatt levizsgázott emberkék okoznak egy kis többletterhelést.

2012. ápr. 12. 09:38
 5/18 A kérdező kommentje:
Hát ez így érthető, de azt a véleményemet akkor is fenntartom, hogy a pénz behajtása az fontos, kifizetek 4ezret, aztán meg heteket várni, minden nap reménykedni, hogy na ma talán megjön amit már isten tudja mióta várok . . .
2012. ápr. 12. 10:01
 6/18 anonim ***** válasza:

Hát ez a kapacitás dolog a nyomdával kapcsolatban kicsit érdekes.

1,Nem csak oda állunk a pult mögé és követelőzünk,hanem ezért mi fizettünk.

2,Én októberben kezdtem az egész jogsit,és 4 hónap volt mire vizsgázhattam.pedig intenzíven csináltam,szóval aki most tavasszal állt neki,az nem hiszem,hogy most az okmányirodában toporog.

3,Vizsgabiztosoktól tudom,hogy az új oktatási rendszer miatt(nincs rutinviszga) Ők is nyakig ülnek a papírban,nem tudják utólérni magukat,szóval a vizsgaigazolás kiadása is 4 nap helyett 9-10.

4,Jó esetben az embernek elsőre sikrül a forgalmi,de van olyan mikor csak 3-adjára,szóval nem tömegesetől önzelenek a friss jogsisok az okmányirodába.

5,Igen is el van kényelmesedve minden ügyintéző, névváltozás miatt szintén októberben igényeltem új adókártyát,a mai napig nem kaptam meg,de még azok sem akik augusztusban igényelték.

Talán ha napjában 2-vel kevesebb kv-t innának meg,és többet foglalkoznának a munkájukkal,akkor egyik hivatalban sem kellenne kitölteni olyan kérdőíveket,hogy Ön milyennek értékeli az ügyintézők munkáját??.

Persze ilyenkor gyorsabban zajlik minden,kedvesek,bájosak,készségesek,de ha éppen nincs olyan kérdőív akkor 1 napi hideg élelemmel kell menni ügyket intézni.

Igaza van a kérdezőnek,ha utánvételes lenne,akkor majd mindenki kapkodna ,hogy megkapja a pénzét.

...és erről pont az állami nyomda tehet a legkevésbé.

2012. ápr. 12. 12:29
 7/18 anonim ***** válasza:

Ha majd újabb kategóriát íratsz be, akkor majd jól nem adod le a régi jogsidat, és nem lesz rinya!

Ha személyes átvételt kérsz nem postait, akkor nem kellett volna leadni a régi jogsit, viszont akkor mégegyszer be kellett volna fáradnod az ocsmányirodába átvenni az újat, és csak akkor leadni a régi kártyát!

Ráadásul a személyes átvétel kb. egy héttel rövidebb idő alatt megvan!

:D

2012. ápr. 12. 17:03
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Mert aki nem kérdez, azt tosznak tájékoztatni az ügyintézők!

:)

2012. ápr. 12. 17:04
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

# 3

Hülyeséget mondott az ügyintéző. Pontosan AZÉRT kapoed ezt a papírt, hogy amíg csinálják az új plasztikkártyát a B kat miatt addig ez igazolásként szolgál az A1-es jogsidról.

AUTÓT valóban NEM vezethetsz a papírral de motort IGEN!

2012. ápr. 12. 19:17
 10/18 A kérdező kommentje:

Írtam már, hogy rákérdezem motort vezethetek-e, a válasz nem volt.

6. válaszoló: így látom én is a helyzetet

Én decemberbe kezdtem el.

2012. ápr. 12. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!