Milyen okból akarja az eladó ilyen módon megkötni az adásvételi szerződést, és milyen hátrányokkal járhat ez a vevőre nézve a későbbiekben?
Használt autót készülök vásárolni, találtam is egy jó állapotút, át lett nézetve szakszervizben is és ott is jónak mondták. Az autó egy cég nevén van, az eladó csak használja, tehát az adásvétel köztem és a cég között fog megtörténni.
Az eladónak viszont volt egy olyan kérése, hogy az adásvételi szerződésben csak a vételár felét tüntessük fel a megállapított összeg helyett.
Ennek mi lehet az oka, és milyen következményekkel járhat rám nézve a későbbiekben?
"Ergó amint te megvetted az autót, onnantól az eladó mossa kezeit." hahahahahahahahahahahahahahaha
Miért ha az autópiacon veszel egy kocsit vagy kereskedőnél és mondjuk 2 nap múlva lesz bármi baja, azt kifizeti neked valaki? Irigy vagy barátom, mert valakinek van lehetősége olcsón jó kocsit venni.
Vedd meg!
A cég követi el az adócsalást.
A cég kap egy revíziót, kiderül, hogy bőven a forgalmi értéke alatt kelt el a kocsi. Papíron.
Ki is vette meg?
...
Valami turpisság lesz a kocsinál. Az eladó széttárja a kezét, hogy miről beszélsz? De lásd, milyen rendes, szívesen visszavásárolja a problémás kocsit. Miről beszélsz, ennyiért vetted, ott van a szerződésben..
De persze Magyarországon ilyen nem fordulhat elő, mindenki becsületes:)
A140L:
"És a vételár nem alapja az átírás bármelyik részének?"
Az átírás alapjául kizárólag az autó hengerűrtartalma szolgál (köbcenti). A vételárnak semmilyen jelentősége nincs az átírásnál!
Le vagy maradva! Nem az űrtartalom, hanem a teljesítmény és a kor az alapja a (jelenlegi nevén) szerzési illetéknek!
Legalábbis magyarországon!
Köszönöm szépen a válaszokat, a jogi oldala aggasztott leginkább, a pénzügyi része annyira nem számít, mert az eladó megbízható, ráadásul az autót rendesen átnézettem, és mindent olyannak találtak, amilyennek lennie kell.
Sokkal többet nem tehetek, és ha mástól, totál idegentől vásárolok, még nagyobb lenne az esélye az átverésnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!