Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi csöpöghetett a tehervonatról?

Mi csöpöghetett a tehervonatról?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy olyan helyen lakok hogy ha tehervonatot raknak be az állomásra két választásom van vagy átmászom vagy megkerülöm. Ma éppen megkerültem de észre vettem hogy a vagonokról valami csöpögött, nem az az olajszállító vagon volt hanem olyan amibe azt hiszem szenet meg ilyesmit szoktak szállítani. Vörös színű volt és mármint a vagon de nem a tetejéről csöpögött. Elég szűk volt a hely és ha talán rám csöpögött nem lesz e valami bajom? Csak nem szoktak veszélyes anyagokat szállítani kénsavat vagy ilyesmit, maximum olaj lehetett ugye?

2012. márc. 19. 15:56
 1/10 A kérdező kommentje:
Azt még hozzátenném hogy nem belőle jött ki az anyag.
2012. márc. 19. 16:00
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem csak víz. Reggel a harmat kicsapódott, és az csöpögött le.

Olyan kocsikban ömlesztett darabárut szállítanak, folyadékot, ráadásul veszélyesanyagot nem.

2012. márc. 19. 16:06
 3/10 anonim válasza:

Ha veszélyes anyagot szállít, bárcával illetve ADR-rel meg kell jelölni, milyen típusú az adott anyag.

Ha láttál rajta jelképes, és/vagy számos narancssárga táblácskákat, akkor a számok alapján be lehet azonosítani, mi volt az.

2012. márc. 19. 16:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen vagon volt :D

Ha ilyen akkor szenet, murvát, homokot meg ilyenek szoktak bennük szállítani: [link]

Ha ilyen akkor gabonát, terményt meg ehhez hasonlókat: [link]

Kénsavat meg egyéb maró anyagokat mindig kizárólag fém "hordókat" szállító vagonon visznek. Olajat meg egyéb folyadékokat (benzin, olaj, stb) tartályvagonban szállítanak. Esetleg láthattál poranyagszállítót,de azok általában szürkék. Remélem tudtam segíteni. Bármi kérdésed van írj itt vagy privátot :D

2012. márc. 19. 16:09
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Nem láttam rajta semmi jelzést.

ma 16:09

Az első képen szereplő kocsi volt bár lehet volt rá csatolva másfajta, nem tudom.. És az oldaláról csöpögött. Talán valóban víz volt bár ez most volt 2 óra körül meg látott a mozdonyvezető is biztos szólt volna ha valami olyasmit szállít.

2012. márc. 19. 16:26
 6/10 anonim ***** válasza:
Abból biztosan csak a víz csöpögött. Lehet a rakománya túl vizes volt vagy esős helyről jött még esetleg mosóból jövet láttad.
2012. márc. 19. 16:51
 7/10 anonim ***** válasza:
Tuti víz volt, azért volt vörös, mert rozsdadarabkák voltak benne.
2012. márc. 19. 16:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Víz volt, ellenőrzik az összes veszélyesanyag-szállítót, olaj a legritkább esetben csöpög a vagon tetejéről, ha meg kénsav lett volna azt rohadt gyorsan észrevetted volna.
2012. márc. 19. 19:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Víz. És hideg lehetett, a lecsapódó pára csöpöghetett róla.
2012. márc. 19. 21:08
 10/10 A kérdező kommentje:
Elnézést ha nem érthetően fogalmaztam a vörös a teherkocsi színe volt. Köszönöm még egyszer a válaszokat.
2012. márc. 19. 21:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!