Meddig érvényesek a táblák? Például a sebességkorlátozások. Lakotterületen kívül láttam egy 70-es táblát egy kanyar előtt és utána végig egyenes szakasz volt kb 10 km en át, de nem volt tábla ami feloldja. Meddig érvényes ez?
most jársz suliba, vagy van jogsid?
de elmondom hogy tud ,a tábla lakot területen pl utca eleje ,az a következő keresztezősédig érvényes ,pl: várakozni tilos tábla ,vagy megállni tilos !kivéve 1 -2 táblát pl fő utvonal, az a főutvonal vége tábláig érvényes ,nem sarokig.
sebeség tábla az addig érvényes még egy másikat nem látsz ha te 70 et láttál akkor végig 70 még lakot teruletre nem érsz ,vagy uj tábla nincsen, minden tilalmat feloldó, stb...
Főútvonalon, ha nincs egyéb oldás (tábla, kereszteződés) 1 km, autópályán 2,5 km.
Mondjuk ez nem tudom, miben van benne, de én így tanultam.
Szerintem semmiben, a tiltó táblát kereszteződés vagy feloldó tábla oldja csak fel.
Ha úgy lenne, ahogy te tanultad, akkor pl autópályán 2.5km-enként kint lenne a teherautóval előzni tilos ( azokon a szakaszokon, ahol már a globális tilalom előtt is tilos volt előzni). Azok pedig csak lehajtók után és pihenőknél vannak kirakva ( akárcsak az M0-son a 80as korlátozó táblák).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!