Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen egy repülőút?

Milyen egy repülőút?

Figyelt kérdés
Valaki leírná nekem h milyen egy út(?)(beszállástól a leszállásig, mert először megyek repülővel)
2012. jan. 21. 20:37
1 2
 1/14 anonim válasza:
0%
Magas, és roppant veszélyes, de ha nncs légőrvény akkor tűrhető meg ha óceán felett van baleset van esély hogy túléled a zuhanást. Bár ha nem mentenek ki vízbeveszel vagy a cápák jönnek.
2012. jan. 21. 20:39
 2/14 anonim ***** válasza:
Első, ennyire ne akarj segíteni :) Dehogy veszélyes a polgári repülés, inkább a legbiztonságosabb közlekedési eszköz a repülő. Évente több mint két milliárd ember utazik repülővel, jelen pillanatban is több mint fél millióan vannak a levegőben. Mivel az emberi szervezet csak a gyorsulást érzékeli (a sebességet nem), ezért a fel- és leszállás nem éppen a legjobb érzés (az sem vészes), maga az út meg olyan mintha buszon ülnél.
2012. jan. 21. 20:50
 3/14 anonim válasza:
0%
Röviden és tömören: szar.
2012. jan. 21. 20:52
 4/14 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz az elsővel :)

Repülni szerintem az utazás magasan legjobb módja :)

Beszálláskor ami fontos: ne siessetek beszállni (már ha nem fapadoson mentek). Fix helyetek van, nevess vidáman a sok birkán, akik félig agyontapossák egymást, hogy bejussanak a fix helyükre. Ha benn vagy, leülsz, kényelembe helyezed magad, elnézelődsz.

Aztán ha indultok, a gép kigurul a kifutóra, egy kicsit hangoskodik, aztán piszokgyorsan felgyorsultok, és mire észreveszed, a levegőben is vagy. Innen jön az izgalmas része, kicsit hullámvasút feeling. Nézz majd el a pilótafülke irányába (ha hátul ülsz) - olyan, mintha egy hegyre nézne fel az ember :D

Aztán jön az unalmas része - menetközben nagy eséllyel az égvilágon semmisem fog történni, esetleg egy kis rázkódás előfordulhat, de ez szokványos.

Aztán leszállás a következő izgalmas rész - újra jön a hullámvasút érzés, mert lépcsőzetesen süllyed lefelé a gép legtöbbször. Itt van esélye a rázkódásnak - pláne, ha szeles, vagy viharos az idő. Aztán amikor azt hiszed, landoltok a házak tetején, már lenn is van a gép, egy döccenés, és máris gurultok :)

Kiszálláskor meg megint kényelmesen, hadd tapossák össze egymást, úgyse kapjátok meg a csomagokat hamar.

2012. jan. 21. 20:54
 5/14 anonim válasza:
Természetesen poénnak szántam :D az első voltam, bocs.
2012. jan. 21. 21:29
 6/14 anonim ***** válasza:
Olvasd el ezeket: [link] vagy [link]
2012. jan. 22. 00:16
 7/14 anonim ***** válasza:

Én csak egyszer repültem utasszállítóval.Sokkal másabb megélni,mint elképzelni.Mivel érdekel a repülés,ezért nagyjából tudtam,mikor mi fog történni.

Először is a finom,lassú gyorsulás,helyett úgy megindult a repcsi,mint egy komolyabb sportautó.Mire felfogtam az érzést már a levegőben voltunk.Majd kis magasságban elkezdett fordulni,rendesen olyan érzés volt,mintha a gép szárnya bármikor belekaphatna a házak tetejébe.Utána jött egy viszonylag hosszú emelkedés.

Az út sem egyenetes.Ahelyett,hogy sima rezzenéstelen utazás lenne,helyette olyan,mintha egy rossz úton mennénk személyautóval,annyira rázkódik sokszor.

Szerencsémre sikerült a szárnynál az ablak mellé helyet kapnom.Hát...Azért ahhoz képest,amit én elképzeltem,igen nagy kilengései voltak a szárnynak.

Közben folyton csöngött a fülem,meg szét akart durranni a fejem.

A leszállás miatt aggódtam a legjobban,mivel tudom,az a legkockázatosabb manőver.

Az is olyan,hogy mire felfogja az ember,hogy mi történik,már le is száll.

Szerencsére a mi pilótánk nagyon finoman,ügyesen landolt és,ami meglepett,óriási tapsolásba kezdtek az utasok:)

Nem kellett sokat gondolkodni,miért és kinek tapsolnak:D

Amúgy tunéziába repültünk repültünk a párommal.

Még,ami meglepő volt,hogy,miután leszálltunk,egyből telefonáltunk haza,hogy megvagyunk,élünk,merthogy a szülők nagyon aggódtak értünk.Megvárták,míg felszálltunk,elindultak fehérvár felé.Ott megálltak beszélgetni egy kicsit,majd mentek soponyára.Előbb odaértünk,mint ők haza:D

2012. jan. 22. 08:05
 8/14 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:)
2012. jan. 22. 09:37
 9/14 anonim ***** válasza:

7-es válaszolónak:

Nem azonnal gyorsul eszeveszettül. Miután kiáll a kifutópályára, hajtóműpróba, aztán felszállási engedély birtokában nekilódul. Először gyorsul mint egy autó, aztán hirtelen Turbo Boost a Knight Rider-ből.

Az hogy rázkódik-e repülés közben az nagymértékben függ a fent uralkodó időjárási viszonyoktól. Ha jó az idő, abszolút nem rázkódik.

A szárnyak végének kilengése pedig teljesen természetes, annak úgy kell mozognia. Lehet hogy furcsa, de így van.

Csöngött a füled? Akkor beteg vagy, ez egyáltalán nem tartozik a repüléshez. A repülés során gyors magasságváltozákor (akár fel,akár le) a nyomás változása miatt pattoghat az ember füle. Ez ellen van egy nagyon egyszerű megoldás, rágózni kell, vagy cukorkát, csokit nyalogatni a szánkban.

Semmilyen más nemzet nem tapsol leszálláskor, csak az ökör magyarok! Tehát ha nincs katasztrófa helyzet, amit bravúrosan oldottak meg a pilóták, akkor nem kell tapsolni! Ha csak nem IDIÓTÁNAK érzed magad!

2012. jan. 22. 22:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Amikor jöttem haza British Airways gépével, nagyrészt angolok voltak rajta - ők is tapsoltak leszálláskor.

Szerintem ez egy szép gesztus, nem kerül semmibe, csupán megköszönjük a pilóta munkáját. Nem hinném, hogy ökörség. Vagy bárkit zavarna...

2012. jan. 23. 05:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!