Hogy fogyaszt kevesebbet a kocsi lejtmenetben? üresben, vagy motorfékkel?
Ez így van ahogyan az elöttem szóló is irta.Plusz inkább a féket terhelem mint a motort.
Ráadásul nekem még így tanitották az autó suliban,ez rögzült, így én mindig üresben gurulok fékezgetve.Így a mögöttem haladó is látja,hogy fékezek.
Vannak helyzetek, amikor tényleg hülyeség motorfékezni és van, amikor jól jön ki belőle az ember. Ha van 300 méteres kigurulni a lámpáig 30-as tempóról, nyilván hülyeség nyomni neki 270 méteren át, aztán motorfékkel megállni 30 méteren. Viszont mikor pont látod pirosra váltani, akkor tök felesleges 40 méteren át üresben gurigázni, majd megállítani az utolsó 5 méteren, mikor ezt végig 0 fogyasztással megoldhatod motorféküzemben.
Lejtőn lefelé pedig szokás motorféket használni. Tudom, a te autódon olyan fékberendezés van, ami 8-10 km-es komoly lejtőt is kibír, a gumik megbízhatóan tapadnak akkor is, ha a Kékestetőről engeded le fék nélkül, hiszen a végén, kétszeres hangsebességgel is befordulsz a kanyarba és természetesen te magad is olyan jól vezetsz, hogy a hajtűkanyarban is elkezdheted előzni a buszt, mert belátsz a kanyar mögé, hogy úgysem jön senki. De kérlek, engedd meg a többi szerencsétlen majomnak, aki nem a Batmobile-ban ül és ő maga nem Ayrton Senna, illetve Superman keresztezéséből jött létre, hogy motorfékkel vergődjenek. Tudod, nekik csak ennyi jut, az ő képességeik erre elegendőek. Nem csak azért csinálják, hogy téged szívassanak.
Motorfékkel 0 a fogyasztás.
Kedves 21:54 te biztos, hogy az alföldön laksz és hegyről még nem mentél le:D Az ilyen fékezgetős embereket nagyon szeretem. Feleslegesen kisütik a mögötte haladó szemét az állandó fékezéssel. Nálad már csak az jobbak akik nem foglalkoznak a fékekkel és eszetlenül nyomják itt egy példa : [link]
A fékkel ereszkedős úriember biztosan sportból cserél fékbetétet. :)
Ez a tárcsa egyébként milyen autóról van? Csak kicsit mintha féloldalasan lenne elkopva.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!